Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Maxell

Problem z SATA

Rekomendowane odpowiedzi

problem z dyskiem Sata - po podpięciu instalacji itd -na innym komputerze niż był wcześniej używany- nie widzi plików .exe tzn nie uruchamia ich

co się dzieje ?

prosze o pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee ale mógłbyś to troche jaśniej napisać o co chodzi?

tzn. dysk był używyany i na nim stawiany był system na komp1 a potem na komp2 nie działają pliki .exe czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk był używany na komputerze nr.1 jako kieszeń, na kompie nr. 2 też podpiąłem go jako dodatkowy ( system jest na ATA ) nie instalowałem windowsa po prostu zainstalowałem sterowniki do sata ( wcześniej nie był tu podłączony żaden inny dysk sata wiec w biosie wszystko było na OFF )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dysk był używany na komputerze nr.1 jako kieszeń, na kompie nr. 2 też podpiąłem go jako dodatkowy ( system jest na ATA ) nie instalowałem windowsa po prostu zainstalowałem sterowniki do sata ( wcześniej nie był tu podłączony żaden inny dysk sata wiec w biosie wszystko było na OFF )

no dosyć częste są problemy SATA & ATA na jednym kompie to raz

dwa (to już raczej tylko moje przypuszczenia ;)) pliki exe. to głównie pliki programów, które były instalowane na innym systemie i innej koniguracji więc raczej "poprawnie" że nie działają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli te dane które były utraciłem ?? mam się z tym wszytkim pożegnac ? :////

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyślij dysk do firmy specjalizującej się w odzyskiwaniu danych z HDD (chyba, źe masz na nim skany teczek polskich polityków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kompie nr1. (tym, na którym poprzednio dysk działał) powinno być wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na kompie nr1. (tym, na którym poprzednio dysk działał) powinno być wszystko ok

j.w.

Wyślij dysk do firmy specjalizującej się w odzyskiwaniu danych z HDD (chyba, źe masz na nim skany teczek polskich polityków).

Droga sprawa. Jezeli faktycznie zachodzi taka potrzeba lepiej korzystać z progrmów np. O&O z ontracka. Do firm trzeba dawać, gdy dysk jest fizycznie uszkodzony- ceny lecą tak ok. od 1500zł - w zależności od usterki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...