Maxell 0 Napisano 11 Czerwiec 2007 problem z dyskiem Sata - po podpięciu instalacji itd -na innym komputerze niż był wcześniej używany- nie widzi plików .exe tzn nie uruchamia ich co się dzieje ? prosze o pomoc pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 11 Czerwiec 2007 eee ale mógłbyś to troche jaśniej napisać o co chodzi? tzn. dysk był używyany i na nim stawiany był system na komp1 a potem na komp2 nie działają pliki .exe czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxell 0 Napisano 12 Czerwiec 2007 Dysk był używany na komputerze nr.1 jako kieszeń, na kompie nr. 2 też podpiąłem go jako dodatkowy ( system jest na ATA ) nie instalowałem windowsa po prostu zainstalowałem sterowniki do sata ( wcześniej nie był tu podłączony żaden inny dysk sata wiec w biosie wszystko było na OFF ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 12 Czerwiec 2007 Dysk był używany na komputerze nr.1 jako kieszeń, na kompie nr. 2 też podpiąłem go jako dodatkowy ( system jest na ATA ) nie instalowałem windowsa po prostu zainstalowałem sterowniki do sata ( wcześniej nie był tu podłączony żaden inny dysk sata wiec w biosie wszystko było na OFF ) no dosyć częste są problemy SATA & ATA na jednym kompie to raz dwa (to już raczej tylko moje przypuszczenia ) pliki exe. to głównie pliki programów, które były instalowane na innym systemie i innej koniguracji więc raczej "poprawnie" że nie działają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxell 0 Napisano 14 Czerwiec 2007 czyli te dane które były utraciłem ?? mam się z tym wszytkim pożegnac ? ://// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Overcloced 0 Napisano 15 Czerwiec 2007 czyli te dane które były utraciłem ?? mam się z tym wszytkim pożegnac ? ://// Wyślij dysk do firmy specjalizującej się w odzyskiwaniu danych z HDD (chyba, źe masz na nim skany teczek polskich polityków). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 15 Czerwiec 2007 czyli te dane które były utraciłem ?? mam się z tym wszytkim pożegnac ? ://// na kompie nr1. (tym, na którym poprzednio dysk działał) powinno być wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 15 Czerwiec 2007 na kompie nr1. (tym, na którym poprzednio dysk działał) powinno być wszystko ok j.w. Wyślij dysk do firmy specjalizującej się w odzyskiwaniu danych z HDD (chyba, źe masz na nim skany teczek polskich polityków). Droga sprawa. Jezeli faktycznie zachodzi taka potrzeba lepiej korzystać z progrmów np. O&O z ontracka. Do firm trzeba dawać, gdy dysk jest fizycznie uszkodzony- ceny lecą tak ok. od 1500zł - w zależności od usterki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach