Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mxm_neo

Wycena kompa i kupno nowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do wyceny takie właśnie cuś:

Sempron 2500+ (socket A, omg ;/)

Asus a7n8x-x

dysk 80gb segate

Radeon 9700pro 128/128 (jakaś zjechana wersja, wentylatorek się zepsuł, a teraz coś gry się wyłączają)

512ram

Obudowa Tracer czarna z lcd

zasilacz jakiś tam 350W :P

A chcę kupić jakiegoś nowiutkiego pod filmy HD, których oglądam multum. Nie wiem jaki procesor polecacie: czy dual core z P4 czy może te nowe AMD m2. Grafika to koniecznie Geforce bo na radku sie przejechalem wiele razy, dysk 300gb, moze byc wiecej, ale jakis dobry, szybki. Ram dobrze by bylo 2gb ;P. Nagryware mam swoja, karte muzyczna tez .I mam do dyspozycji gdzieś... 2300-2400zł.

ps. i zeby sie dalo na nim w jakies gierki pograc

Czy nikt nie umie mi pomoc?? :S

Edytowane przez mxm_neo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!

Mam do wyceny takie właśnie cuś:

Sempron 2500+ (socket A, omg ;/)

Asus a7n8x-x

dysk 80gb segate

Radeon 9700pro 128/128 (jakaś zjechana wersja, wentylatorek się zepsuł, a teraz coś gry się wyłączają)

512ram

Obudowa Tracer czarna z lcd

zasilacz jakiś tam 350W :P

A chcę kupić jakiegoś nowiutkiego pod filmy HD, których oglądam multum. Nie wiem jaki procesor polecacie: czy dual core z P4 czy może te nowe AMD m2. Grafika to koniecznie Geforce bo na radku sie przejechalem wiele razy, dysk 300gb, moze byc wiecej, ale jakis dobry, szybki. Ram dobrze by bylo 2gb ;P. Nagryware mam swoja, karte muzyczna tez .I mam do dyspozycji gdzieś... 2300-2400zł.

ps. i zeby sie dalo na nim w jakies gierki pograc

Czy nikt nie umie mi pomoc?? :S

co do cen starego kompa to proponowałbym wejsc na allegro.pl i zobaczyć po ile częsci chodzą ;)

a nowy komp:

Intel Pentium Dual Core E2160 /1.8GHz, 1MB/ BOX

325 zł

Płyta główna:

Gigabyte P35-DS3R /intel P35/

499 zł

Pamięć RAM:

OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum

379 zł

Dysk twardy:

Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II

255 zł

Karta graficzna:

Galaxy GeForce 7900GS (1.2ns, CoolerMaster) 256MB DDRIII /256bit/ HDTV

559 zł

możesz wziąć jakiś też jakiegoś 8600GTS, bo ma DX10 ale pamiętaj, że jest droższy i wolniejszy od 7900GS ;)

Zasilacz

Amacrox Warrior AX450-PNF

159zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tańsze mobo jak co: EVGA nForce 650i Ultra 775. Co do grafy, polemika czy 7900GS jest jednak szybsze o 2 klatki od kart 8600GT nie ma sensu (biore tu pod uwagę OC). Jeżeli już trzymać się 7900GS to może lepiej trochę dopłacić do TEGO i mieć sporo lepsze chłodzenie

aaaa... jeszcze jedno... 8600GTS jest nie opłacalny. Lepiej wziąć już 8600GE (praktycznie to samo...). Niektórzy twierdzą, że szkoda kasy nawet na 8600GE (lepiej brać 8600GT i podkręcić). IMHO GE ma już lepsze chłodzenie niż ten lichy wiatraczek CoolerMastera.

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...