Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
sorek

AMD Athlon/Sempron/Opteron i ich rdzenie - specyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Temat tylko dla mojej zwykłej ciekawości, jednak mogę się sugerować nim w przyszłości podczas wybierania procesora ;) A więc, tyle już wiem (choć dalej nie wszystko) o procesorach i ich rdzeniach z serii K7. Jednak K8 to już dla mnie zupełnie czarna magia ;) Chciałbym poznać specyfikacje, ogólne zdanie, możliwości podkręcania i inne ważne informacje. Możecie mi troche przybliżyć te rdzenie? Z góry dziękuję. I pamiętajcie: "W imię nauki!" xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Temat tylko dla mojej zwykłej ciekawości, jednak mogę się sugerować nim w przyszłości podczas wybierania procesora ;) A więc, tyle już wiem (choć dalej nie wszystko) o procesorach i ich rdzeniach z serii K7. Jednak K8 to już dla mnie zupełnie czarna magia ;) Chciałbym poznać specyfikacje, ogólne zdanie, możliwości podkręcania i inne ważne informacje. Możecie mi troche przybliżyć te rdzenie? Z góry dziękuję. I pamiętajcie: "W imię nauki!" xD

http://kosmok.republika.pl/komputery.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_procesor%C3%B3w_AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, sorki za podwójny post ale skoryguje moje pytanie w takim razie i zapytam się o to co mnie mocno dręczy ;) Co to jest rdzeń Menchester? Widze na Allegro Athlona 3600 z rdzeniem Menchester i widze że kosztuje ponad 600zł. Co takiego jest w tym rdzeniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam, co mi kiedys Anrzej mówił, to Menchester ma niższe napiecie niz inne ;s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tego co pamietam, co mi kiedys Anrzej mówił, to Menchester ma niższe napiecie niz inne ;s

ma niższe napięcie w standardzie od Venice o 0,05V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...