Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MANIAK

Nagrywarka SATA

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jest proste, jaką radzili byście mi kupić nagrywarkę DVD, z interfejsem SATA i LightScribe? Mam do wydania jakieś 120-130zł oczywiście im mniej tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarek DVD z SATA przybyło w ostatnim czasie. Jako, że Samsung po połączeniu z Toshibą bardzo poprawił jakość swoich napędów polecam Samsung SH-S183L. Opinie internatów jak najbardziej pozytywne, więc nic innego tylko kupować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarkę rzeczoną zakupiłem, co prawda troszkę przepłaciłem ale nie chciało mi się czekać do kolejnej soboty. Oczywiście nie obeszło się bez problemów z jej podłączeniem. Dlatego apeluje do wszystkich, aktualizujcie biosy w swoich płytach głównych, bo później będziecie siedzieć tak jak ja po 2,5h próbując wszystkich możliwych kombinacji podłączenia sprzętu a ten nie będzie chciał działać. Sprawdziłem 2 różne taśmy SATA, 2 różne porty, 2 kable od zasilania, i WSZYSTKIE opcje w biosie i nic. Dopiero sobie pomyślałem że może jakaś aktualizacja, w końcu płyta ma swoje lata i wtedy kiedy w niej montowano kontrolery SATA to nie było jeszcze napędów optycznych SATA. No i przeglądam biosy nowsze od mojego i oczywiście znajduje przyczynę moich problemów :) a ile ja nerwów na tym zjadłem, ech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się nagrywareczka sprawuje? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisze jak zacznę jej używać, bo narazie to jeszcze nie było czasu, pewnie dziś kilka płytek nagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...