Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BarTeK784

jak podkręcić P4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam procesor: Intel P4 520 2.8GHz LGA-775/800/1024/BOX Prescott

tak brzmi jego pełna nazwa, a moje pytanie brzmi jak go podkręcić co zrobic (bo jestem zułpełnie ciemny w tej sprawie).Z góry dzieki :rolleyes:

Edytowane przez BarTeK784

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czym do ludzi? Na i915PL nawet jeśli OCuje to i tak nie pokręci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z czym do ludzi? Na i915PL nawet jeśli OCuje to i tak nie pokręci...

Pokrecic sie da...kwestia tego ile...

Dopiero teraz zauwazylem siga..faktycznie kolega ma i915 :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz jesli nie da sie podkrecic to trudno ale i tak sie tym nie martwie bo chce sobie kupic innego kompa (dwurdzeniowego) tylko niewiem czy wybrac athlona 64 czy core 2 duo jesli byscie mogli to powiedzcie ktory z nich jest lepszy i wydajniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisz w google Core 2 Duo test lub cos takiego...sam sie przekonasz :P A64 sie chowa przy najslabszych wersjach C2D ktore zreszta mozna dodatkowo ladnie podkrecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak mozna "ładnie podkrecic", tylko jesczze trzeba umiec ;) a ja w grzebaniu w biosie to jestem dupa chociaz ostatnio kupilem PC FORMAT i jest tam cos o podkrecaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no coz jesli nie da sie podkrecic to trudno ale i tak sie tym nie martwie bo chce sobie kupic innego kompa (dwurdzeniowego) tylko niewiem czy wybrac athlona 64 czy core 2 duo jesli byscie mogli to powiedzcie ktory z nich jest lepszy i wydajniejszy

obecnie przy cenach X2 to są one tylko troche gorsze "preformance/price" ale patrząc na ogólną wydajnośc/MHz i potencjał podkręcania to bierz C2D i najepiej płytę na Intel P35 Express "Bearlake" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...