Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
ryniu22

Problem z AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś roku miałem problem z karta graficzna Radeon 9200. Mianowicie po kilkunastu minutach grania komputer się zacinał albo samoistnie restartował. Reinstalka systemu nie pomagała. Doradzono mi aby wyłączyć AGP, tak zrobiłem i wszystko działało elegancko.

Tym razem kupiłem nową kartę, bo poprzednia już nie wyrabiała. Kupiłem NVidia 6800 XT. I wciąż mam problem z AGP. Komputer znów się zacina albo restartuje. Tylko, że teraz nie mam kompletnie pojęcia jak wyłączyć AGP. Próbowałem wyłączyć w ustawieniach sterowników ale po naciśnięciu OK bądź Zastosuj, ponownie przeskakiwało na 8x. Korzystałem już z Rivatuner ale tam opcja wyłączenia AGP jest w tym przypadku niedostępna a jedynie można zmienić na 4x, ale to nic nie pomaga

Konfiguracja komputera:

Win XP SP2 (+wszystkie aktualki)

Celeron 2.4GHz

Płyta: VIA P4X400

Bios: Award Phoenix

RAM: 1280 (333MHz)

Muzyka: Sound Blaster Live! 24-bit

Grafika: Nvadia GeForce 6800XT

Czy wie ktoś jak temu zaradzić?? Z góry dziekuję i pozdrawiam!

Edytowane przez Geo
Polskie znaki, ale już jest zainstalowana łatka na IPB i nie będzie z tym problemu. Przy okazji: witam nowego użytkownika na forum! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm troche dziwne rozwiązanie problemu nie powiem, w każdym razie przy zmianie tylko grafy powinieneś mieć te same opcje, bo w koncu za AGP odpowiada mobo ale poszukaj w opcjach ForceWarów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdze dzis wieczorem, jak bedzie dzialac to dam znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...