Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Silverblue

Chłodzenie wodne - problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dopiero co rozpocz??em przygod? z ch?odzeniem wodnym. Dosta?em w spadku 2 bloki, pompk? Maxi-Jet wydajno?? 1000 l/min i ch?odnic? z opla: bloki 1) na CPU do Athlona 2) na GPU 40 x 35 x 15 mm

Z procesorem si? upora?em, bo mam zapink? i wst?pnie jest wszystko w porz?dku, je?eli chodzi o kart? graficzn? Radeon X1600 PRO to nie mam ?adnego poj?cia jak to przymocowa?.

Na tej karcie jest du?y radiator, a w nim zamontowany wiatrak. Po wyci?gni?ciu mo?na w?o?y? blok w jego miejsce, ale nie wiem czy tak to powinno si? zastosowa?. Natomiast po drugiej stronie karty pami?ci bardzo nagrzewaj? si?. Prosz? o pomoc

Drugi mój problem stanowi bardzo wysoka temperatura na p?ycie g?ównej. W programie Hardware sensor monitor wychodzi mainboard 64 °C CPU 41 °C. Musz? mie? otwart? obudow?, aby mi si? komputer nie zawiesza?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

Na poczatku napsiz jeszcze jki masz procesor i jaką płytę głowną.

masz może zdjęcie bloku wodnego na grafike? czy amsz do niego jakeis zapinki itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już udało mi się wszystko samemu wykombinować. Stworzyłem sobie sam taką multizapinkę na grafę. Odkręciłem i mocniej :) odczepiłem radiator. Wszystko teraz elegancko pracuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...