Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qdi

72 stopnie na AMD 1Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami komputer się zawiesza. Czy temperatura może być przyczyną? Co zrobić aby zmniejszyć - jeżeli procek jest za gorący. Pytam bo komp to stary grat. na karcie też wentylatorek się nie kręci:) karta GF2MX 64MB. Nie wiem czy to z powodu karty czy procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czasami komputer się zawiesza. Czy temperatura może być przyczyną? Co zrobić aby zmniejszyć - jeżeli procek jest za gorący. Pytam bo komp to stary grat. na karcie też wentylatorek się nie kręci:) karta GF2MX 64MB. Nie wiem czy to z powodu karty czy procesora.

ten GF może działać bez wentylatorka - np; mój działał ;)

a co do procka to jak to co zrobić? - zamontować sprawny w miare dobry bo ten athlon to pewnie na rdzeniu Thunderbird a to straszne grzałki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile powinna wynosić mniej wiecej temperatura?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile powinna wynosić mniej wiecej temperatura?

ten Athlon Thunderbird wykonany jest w 180nm więc 60*C w stresie nie powinno być straszne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może to polomino ? :P może chłodzenie zarosło kurzem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a może to polomino ? :P

a był taki Athlon bez XP?

może chłodzenie zarosło kurzem :P

pewnie też ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI na takim athlonie (thunderbird swoja droga to jest) kabelek w wiatrak wpadl...bios po szyyybkim restarcie wskazal 88*C chyba po prostu z temp. zapalil wszystkie linie cyfr bo tak to wygladalo, dziwne ze akurat tyle ;]

W kazdym razie...zrestartowalem go ale przed tym komp caly czas chodzil, po prostu zapach mnie do tego skusil ;) Nic sie nie stalo, dzialal dalej. Wiec nie stawialbym osobiscie na temp. na wlasnym doswiadczeniu powiem ze cholernie wytrzymale te dziadki sa ;) no moze ze kompletnie nieufac czujnikowi na asrocku, ale radiator byl garacy, doslownie nie dalo sie go dotknac przez szmatke musialem zdejmowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczyść z kurzu. to bez jaj naprawdę częsty problem. ja właśnie wczoraj otworzyłem obudowę i wentyl na grafice ledwo się ruszał od kurzu, w w wentylu na procu zatkane były całe powierzchnie między blaszkami radiatora!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz-kurz

dwa-starte lozyska i wentyl do wyrzucenia po prostu ewentualnie proba reanimacji smarem

trzy-to jest temat z kwietnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...