Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
chorazy5

DVD Photo Slideshow a gdzie Video?

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec mam takie pytanie. Ostatnio w PC Format dali taki programik DVD Photo Slideshow. Jest to program do robienia multimedialnych albumów zdjęć. Całkiem fajny i przydatny tylko mam problem. Tam da sie tylko zrobić pokaz fotek, a mi potrzebne jest również pokaz video, czyli włożyć do slajdu kawałek jakiegoś filmiku. Jaki program polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagranie wideo można dodać do slajdu w PowerPoincie. Co więcej, wersja 2007 umożliwia automatycznie tworzenie albumów, więc możesz stworzyć album, wybierając zdjęcia, które mają się w nim znajdować, dodać nowy slajd w odpowiednim miejscu i w nim dodać film. Jeśli nie dysponujesz pakietem Office 2007, podobny efekt możesz osiągnąć także we wcześniejszych wersjach, ale o ile pamiętam funkcji automatycznego tworzenia albumów tam nie ma. Możesz się także posłużyć Movie Makerem - wybrać zdjęcia, ustawić je w odpowiedniej kolejności w poszczególnych klatkach i w wybranym przez Ciebie miejscu dodać film.

W razie dalszych pytań, jestem do dyspozycji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem, ze w PowerPioncie i Movie Make'rze moge cos takiego zrobic. Ale w tym proframie z pc Format mozna od razu zrobić menu. Czyli np. na filmach DVD mozna wybrac sceny. Zalezy mi na czyms takim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...