Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mathi13

Czy mój PC wytrzyma rok w grach 3D?

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem czy jak bede miec ten sprzet co teraz mam moge z nim wtyrzmac 1 rok w grach(chodzi o to czy pojda i itd ) ale poweidzcie tak ogoloem mniej wiecej z własnych doswiadczen (chodzi o rok 2007). BO słyszałem, że rok 2007 dla gier bedzię rokiem procesorów wielrodzeniowcyh w grach (wykorzystanie pełne). Czy to prawda będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie

stopniowo będziesz schodził bardzo z rodziałkami + detalami

dołóż 512 MB ramu i powinno być lepiej - wymień Northwooda na coś lepszego i może nawet wytrzyma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie

a ten rok 2007 w grach bedzie wymagal wielordzeniowych procesorow czy nie? (sry dla innych bo to andrzeja pisze bo zdazyl szybko odp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ten rok 2007 w grach bedzie wymagal wielordzeniowych procesorow czy nie? (sry dla innych bo to andrzeja pisze bo zdazyl szybko odp.)

wiesz wróżką nie jestem - to pytanie do programistów - ale ja myśle, że w tym roku jeszcze nie, może w następnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te pytanie zadałem dlatego bo wszystkie nowe gry na 2007 rok maja byc tworzone z mysla o konsolach XBOX360 i PS3 (xbox 360 ma 3 rdzeniowy procesor 3,2GHz a PS3 8 rdzeniowy procesor 3,2GHz) i dlatego to mi weszło na myśl.Dlatego to wywnioskowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna rewelka ktora sie szykuje to Crysis i to wszystko na ten rok jak narazie. Niesłcychać nic o nowych zasobożernych grach a nawet gdyby było to najcześciej od zapowiedzi do realizacji jest dłuuga roczna droga, więc ten rok jeszcze przeżyjesz bez problemy, chociaż na crysisa się nienastawiaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Crysis to on będzie tak żrący że nawet minimalne nie beda plynnie utrzymac gry

i bedzie tak ze kazdy bedzie szukal patcha do tej gry z powodu wymagan sprzetowych (tak jak to bylo far cry)

bo zalecane wymagania crysisa to

CPU:Pentium4 3,5GHz/AMD athlon 3500+ lub lepszy

RAM:1,5GB-2GB lub więcej

karta graficzna:geforce7600gt/radeon x1800gt SM3.0 wczesniej pisalo ze geforce7800gtx ale teraz zmienili

directx 10

a minimalne:

CPU:Pentium4 3GHz/amd athlon 3000+ lub lepszy

RAM:768MB(windows XP) 1GB (windows Vista)

katra grafiki:Geforce6200/radeon x1300 SM 2.0

i tak dla moga byc to duze wymogi sprzetowe poniewaz procek i ramy sa wiekowe u mnie wiec na nic nie licze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiscie wymagania Crysisa smiesza(te podawane). P4 3GHz?? To zaden problem. A co mnie smieszy?? A no to , ze na minimum jest podany Antek 3000 a na niby maxa Antek 3500. Nadazacie?? Antek 3000+ i 3500+ jaki maja faktyczny zegar. Skoro takie sa niby wymagania maxymalne to ta gra wedlug tworcow nie potrzebuje dobrego proca. Juz przy grafice tez sa dziwne akcje. Na minimum X1300?? To to sie odpali czy co. Na maxa 7600?? Zart kolejny wedlug screenow , ktore mozna ogladac. Wyjdzie to bedziemy mogli spekulowac. Moze i demo ukaze sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecane sa oczywiscie takie ze nie jest to na fulla detalach tylko srednich moz ci na takiej kofiguracji pojsc to sa zalecane wymogi one odpowiadaja za srednie detale w grze na najlepszym kompie na fulla nie pojdzie sry ale takie sa fakty zalecane sa takie na ktorych sie nie zwiesi gra ale jak chcesz w to grac na fulla musisz miec 4 karty graficznej Geforce8800GTX gdzies tak i core2 duo extreme 5GHz (to samo bedize jak z FAr CRY) ale jak bedizesz walczyl z wrogami przytnie sie niezle ale na twym kompie na fulla firekage zeby grac na fulla w gry musisz miec spelnione wymagania optymalne a nei zalecane

zeby taka grafika byla jak ty mowisz na screenach musisz miec shader model 4.0

a w 3d marku 05 wszystkie testy przeszly ci na 50FPS to wtedy mowimy o crysisie i detalach.I tak u mym kompie musze zmienic Procesor a pozniej ram bo procesor ma zepsuta architekture, bo widze że EVEREST MA UWAGI DO NIEGO Z POWODU ZBYT MALEJ POJEMNOSCI pamieci CAche L2 128KB a mowi ze lepiej gry chodzily musi byc minimum 256KB i wiecej to jednak zmienic procesor tak?

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...