Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mathi13

czy opłaca sie kupi cta plyte glowna i procesor

Rekomendowane odpowiedzi

koledze chodzi o to że z tą płytą nie musiał by zmieniać ramów i grafy i pod tym względem jest to całkiem niezłe rozwiązanie, chociaż wydajnościowo napewno nie będzie zachwycające.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koledze chodzi o to że z tą płytą nie musiał by zmieniać ramów i grafy i pod tym względem jest to całkiem niezłe rozwiązanie, chociaż wydajnościowo napewno nie będzie zachwycające.

ano chyba, że tak no to wtedy zostaje albo to albo ASRock na 865, który jednak nie ma PCIex ani DDR2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze ja nie bede podkrecal procesora i nic z nim nie robil

bo mi chodzi o to zeby grac (Procesor musi tez miec znaczenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za rady ale jak wiecie o tej plycie glownej co ja chce miec to dobrze i piszcie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
procesor wybrałeś b.dobry ale ta płyta ASRock + VIA n/c :rolleyes:

jak nie masz więcej kasy to postaraj się chociaż dozbierać do tego http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...20&katid=60 ASRocka tyle że to chociaz na 945P ;)

ale ta plyta glowna co podales nie uruchomi tego core 2duo co kupi cbede chcial :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko ze ja nie bede podkrecal procesora i nic z nim nie robil

bo mi chodzi o to zeby grac (Procesor musi tez miec znaczenie)

no ale i tak będzie niższa wydajnośc od chociażby P965 czy NF680i ;) - ale to widać po cenie mobosów z tymi chipsetami

EDIT

chociaż niekoniecznie :)

ale ta plyta glowna co podales nie uruchomi tego core 2duo co kupi cbede chcial :/

która ta na 945?

dziękuje za rady ale jak wiecie o tej plycie glownej co ja chce miec to dobrze i piszcie ok?

http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/4coredual-vsta/g1.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta na 945 nie odpali mojego core2duo ktorego kupic chce poniwaz cala ta plyta glowna ma max FSB 800MHz

a ten core 2 duo 1066MHz FSB wiec roznica jest? prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ta na 945 nie odpali mojego core2duo ktorego kupic chce poniwaz cala ta plyta glowna ma max FSB 800MHz

a ten core 2 duo 1066MHz FSB wiec roznica jest? prawda?

fakt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kupić tą plytę główna czy nie bo mi jakes oferty leca od was i nie wiem czy zosytac na swoim wyborze czy waszym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sie zdecyduj ile mozesz przeznaczyc na to kasy...

C2D i AsRock? nawet gdyby sie uruchomiło to byłaby to wielka pomyłka...procesor do tych gier to ci wystarczy nawet P4 D 905 np. niech bedzie, do tego porządna mobo ram i grafika na pci-e a nie agp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli kupić tą plytę główna czy nie bo mi jakes oferty leca od was i nie wiem czy zosytac na swoim wyborze czy waszym?

ale ile masz kasy?

to sie zdecyduj ile mozesz przeznaczyc na to kasy...

C2D i AsRock? nawet gdyby sie uruchomiło to byłaby to wielka pomyłka...procesor do tych gier to ci wystarczy nawet P4 D 905 np. niech bedzie, do tego porządna mobo ram i grafika na pci-e a nie agp.

jest taki? ;)

według mnie lepiej A64 X2 3600+ jak PD 805 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jest taki? ;)

według mnie lepiej A64 X2 3600+ jak PD 805 ;)

Tylko cie sprawdzalem :P fakt pomylka ;] 915 i glownie ta seria. Owszem A64 lepszy na chwile obecna, ale ja coz tu ukrywac napalilem sie na c2d i stracilem porzadnie wiare w amd wiec nie pakowalbym sie w nie w ogole. Sam wymienilem sprzet jak widac, a moglbym za to miec wydajniejszy od amd, ale jednak chce po wakacjach wsadzic tu c2d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cene plyty glownej sie zastanawiam mam karte graficzna agp dobra wiec nei zmieniam teraz i sie odczepic od tego a ile dam za plyte glown atak zeby te czesci co mam zeby sie oplacalo zeby bylo ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

core2duo wole niz zadnego amd athlona bo sa slabe do gier pod wzgleddem c2d bo nawet amd athlon x2 4800+ przegrywa z mym prockiem ale cena amdka to ponad 800zl chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajem ze mam gdzie 1000zl moze gdzies 50-100zl wejdzie dodatkowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na caly proc i plyte glowna ale pod tym widokiem eni znalazlem w arescie innego rodzja plyte glowna zey agp szlo wie to mi zostaje jak znajdziecie cos podobnego wyjdanego to pisac (ta plyta glowna co chce kupic obsluguje procesory core2quad ale tylko kentsfielda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na caly proc i plyte glowna ale pod tym widokiem eni znalazlem w arescie innego rodzja plyte glowna zey agp szlo wie to mi zostaje jak znajdziecie cos podobnego wyjdanego to pisac (ta plyta glowna co chce kupic obsluguje procesory core2quad ale tylko kentsfielda)

reczej nie będzie nic ciekawego z AGP i DDR ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy wiesz ale z kupnem c2d poczekaj do 22 kwietnia - obnizka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra poczekam spokojnie zobaczy sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ddr i ddr2 jest agp tez ale jak przesiade na pcie wtedy kupie wiec nie pisac o tym agp no tez dobre z tym selaniem pamieci tylko bedzie co i jak wybierac hohoho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edytuj posty a nie pisz jeden pod drugim po minucie!!! walniety postfucker!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale ddr i ddr2 jest agp tez ale jak przesiade na pcie wtedy kupie wiec nie pisac o tym agp

to sprzedaj też pamięci ;)

nie będzie problemu wtedy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy duzo strace na tym chipsecie(wydajnościowo) w tej plycie glownej co kupie z prockiem core2duo? Jeszcze doszlo mi do glowy czy ta plyta glowna co podam link bedzie dzialac z COre2Duo E4400 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...30&katid=60

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...