Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mw88

jaka Karta Graficzna do 600zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanko jaką wybrać kartę graficzną tak abym mógł sobie pograć w najnowszego Test Drive, STALKERA, Battlefield 2142 itp. na najwyższych detalach?? Karta tak do 600zł na wejście AGP. Aktualnie mam GF 6600GT lecz najnowsze gierki już się przycinaja na średnich ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CONFIG!!! Nie no drugi raz w ciągu 2 dni...co do... :/

Podaj proszę cię bardzo reszte podzespołów swojego komputera. Procesor, płyta główna, ram. Sama karta graficzna gry ci nie przyspieszy, tym bardziej że na agp, wiec to pewnie starszy komp. Może być tak że nawet 8800gtx niewiele by ci dał...

tak btw...czy ty widizsz co piszesz?? TD STalker, BF 2142 na max detalach, przy karcie za 600zł? I reszcie kompa niewiadomo jakiej...no chyba żartujesz :P Do tych gier to na pewno GF bo lepsza optymalizacja, stalker nie lubi radeonów podobno, zresztą przeknałem się na becie o tym ;)

Ale 600zł i agp...7600gt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na moim 7800GT gram na średnich detalach :) w Battlefield 2 z wygładzaniem obrazu na 4x, a filtr anizotropowy na max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak posiadam:

Procesor - Athlon 2800+

Ram - 2x 512MB Elixir DDR 400

Płyta Główna - Asus A7N8X-X

czy lepszym rozwiązaniem było by kupienie nowej płyty głównej i kupienie Karty na PCI-Express??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zmianie plyty glownej pod pci-e bedziesz musial zmeinic i procesor, a co za tym idize takze ram, aby to uciagnac przyda sie pewnie lepszy zasilacz...itd....niestety, to juz jakies 1500zl by sie przydalo mowiac o porzadnym configu. Co innego jaki? sempron 939 to i ramy chyba moga zostac, do tego grafika, 7300gt od galaxy no ale wtedy to podkrecac trzeba.

ale jesli chcesz na fulla grac w stalkera to sobie uzbierac ze 2tysiace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile mogę dostać za taki zestaw??

Procesor – Athlon 2800+

Ram – 2x 512mb ELIXIR 400 DDR

Karta graficzna – Galaxy GF6600GT

Płyta Główna – Asus A7N8X-X

HDD – \Segate 40GB wyścia ATA

Obudowa + zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To ile mogę dostać za taki zestaw??

Procesor – Athlon 2800+

Ram – 2x 512mb ELIXIR 400 DDR

Karta graficzna – Galaxy GF6600GT

Płyta Główna – Asus A7N8X-X

HDD – \Segate 40GB wyścia ATA

Obudowa + zasilacz

sprawdz na allegro.pl

a co do konfingu to mając 600zł + sprzedając reszte mógłbyś spokojnie kupić A64 + mobo na 939 + grafe Galaxy GF 7600 GS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji moge napisac odnosnie gier. Na moim konfigu (w opisie) zalaczylem Stalkera, oczywiscie bete multi, i na wysokich detalach naprawde przyjemnie sie gralo, tj, 30-40fpsow ale zadnych fajerwerkow nie bylo ani akcji wiec nie wiem jeszcze jak sie bedzie sprawowac podczas starc w pelnej wersji, jednak odnosnia pewna jest, na 7300gt pogram bez problemu i nawet oczy naciesze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...