Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Dobra, tania i mała drukarka laserowa

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Potrzebuję szybko drukarki laserowej. Musi być dobra, mała (!) i tania czyli tak do 300-350 zł.

Zastanawiałem się nad tym http://www.allegro.pl/item170037641_drukar...120_sklep_.html , ale wolałbym chyba coś z HP. Proszę o szybką pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To:

http://www.allegro.pl/item170938349__samsu...niej_fvat_.html

Banalne i tanie w eksploatacji , proste w napelnianiu. Beben za 100 styka na 2-3 razy , toner po 30 zl. Brac.

Ten Lexmark jesli sie nie myle to chipowka..czyli w chipie masz zapisane ile mozesz druknac stron...powyzej pewej granicy nic nie zrobisz nawet jak beben i toner nie bedzie zuzyty. Musisz zakupic nowego chipa (cos ponad 30 zl) aby drukarke oszukiwac , exploatacja jest droga , tonery nawet powyzej 100 a beben grubo powyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QBA nie znam tej drukarki , ale skoro nie myslisz o zarabianiu na tej to ten Samsung obecnie z tego co sie dowiadywalem , jest najlepszym wyjsciem. Po prostu jego eksploatacja jest tania. Beben za 100 , toner za 30 (kilogram do 80 zl) a i samemu to zrobisz. Siedzialem ostatnio w temacie wlasnie tego typu drukarek bo myslalem juz o wywaleniu mojej plujki HP'ka , Lexmarki odradzali ze wzgledu wlasnie na ten czip , Samsungi polecali za jakosc , mozliwa ilosc wydrukowanych stron , banalnosc w obsludze a przede wszystkim tania eksploatacje. Odpowiednikiem tego Samsunga jest Brother , ale ten juz ma lekko kosmiczne ceny eksploatacji a i sam jest drozszy o ponad 100 zl. Natomiast w cenie do 300 zl nie widzialem aby osoby siedzace w tym temacie polecaly HP'ki.

W google wklepalem natomiast czesci do tego HP'ka. Sam toner wywalilo mi za ponad 100 zl. Soreks..ale ten z Samsunga to 30 zl a styka ci na kilka razy....Bebna nie znalazlem , byl przyblizony model za ponad 250 zl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje. Kupiłem tego Samsunga, dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj 1 toner styknie ci na krotko. Bo sa 2 wersje : full i cos ala testowa. Wiec pozniej bedziesz musial dopelniac.

Ale ten Samsung wlasnie wedlug ludzi od tego to dobre wyjscie. Bedziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mamy takie same drukarki :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...