Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Verchi

Mam problem z czujnikiem temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Forumowiczów! To mój pierwszy post i od razu niesie on ze soba mój problem....otóż mam Celerona D 2,26 i na nim COOLERA ArctiC Cooling Super Silent TC a pytka to szajs ale jest: Gigabyte GA 8SG-XL i...zainstalowalem sobie program SpeedFan i...wykazuje on mi temperaturę na procesorze 104 stopnie Cesujsza.........!! Z początku sie wystraszylem ale potem doszło do mnie ze z mojego kompa zostałby tylko węgiel i kawał blachy więc to chyba czujnik zwalony. Da się to jakoś naprawić? Dodam iż kilka innych programó wykazuje taka sama temperature 103-105 stopni. Co robić?? POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich Forumowiczów! To mój pierwszy post i od razu niesie on ze soba mój problem....otó? mam Celerona D 2,26 i na nim COOLERA ArctiC Cooling Super Silent TC a pytka to szajs ale jest: Gigabyte GA 8SG-XL i...zainstalowalem sobie program SpeedFan i...wykazuje on mi temperatur? na procesorze 104 stopnie Cesujsza.........!! Z pocz?tku sie wystraszylem ale potem dosz?o do mnie ze z mojego kompa zosta?by tylko w?giel i kawa? blachy wi?c to chyba czujnik zwalony. Da si? to jako? naprawi?? Dodam i? kilka innych programó wykazuje taka sama temperature 103-105 stopni. Co robi??? POZDRAWIAM

flash BIOSu na nowszy powinno za?atwi? sprawe ;) Aktualizacja BIOS-u płyty głównej, poradnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok spróbuje tak jak pleciłeś...i mam jeszcze pytanie....na tej walonej Gigabyte GA8SG-XL są 4 USB a 2 koło FireWire nie dzialają.....nie wiem gdzie je włązyć ale chyba nie nada.......co to może być. I one kidyś dawały zasilanie tylko ale jakk teraz ostatnio przeinstalowalem winde to nawet zasilania nie dają........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok spróbuje tak jak pleciłeś...i mam jeszcze pytanie....na tej walonej Gigabyte GA8SG-XL są 4 USB a 2 koło FireWire nie dzialają.....nie wiem gdzie je włązyć ale chyba nie nada.......co to może być. I one kidyś dawały zasilanie tylko ale jakk teraz ostatnio przeinstalowalem winde to nawet zasilania nie dają........

a wszytkie sterowniki zainstalowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waśnie nie wiem czy wszystko zainstalowane...dodam jeszcze że mam podpięte od niedawna 2 USB do płyty i mam 4 działające i 2 niedziałające. Wszedłem do managera urządzeń i zrobiłem screena żebyś mógł zobaczyć czy to jest tak jak ma być....Pozdrawiam i czekam na odp.

LINK DO SCREENA: http://screen.123456.patrz.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Waśnie nie wiem czy wszystko zainstalowane...dodam jeszcze że mam podpięte od niedawna 2 USB do płyty i mam 4 działające i 2 niedziałające. Wszedłem do managera urządzeń i zrobiłem screena żebyś mógł zobaczyć czy to jest tak jak ma być....Pozdrawiam i czekam na odp.

LINK DO SCREENA: http://screen.123456.patrz.pl

na screenie wszystko wygląda w porządku jakbyś miał jakieś niezainstalowane sterowniki to by był znak zapytania [?] i napis nieznane urządzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zorientuj się czy inni ludzie którzy mają tą samą płytę głowną mają takie same problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi:) no właśnie sie popytam ludzi...musze tylko takowych odnaleźć:) chyba wymienie tą Gigabyte bo jest wogole jakas dziwna.......oplaca sie kupowac jakas plytke do jakis 160 zł??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki za odpowiedzi:) no właśnie sie popytam ludzi...musze tylko takowych odnaleźć:) chyba wymienie tą Gigabyte bo jest wogole jakas dziwna.......oplaca sie kupowac jakas plytke do jakis 160 zł??

za 160zł niebardzo na 478 coś lepszego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś lepszego:D tak wlasnie myslalem:D zbire wieksze fundusze w takim razie i bede cos kupowa. Teraz pytanie: CO?? Jakies propozycje?? Interesuje mnie coś w miare nadającego sie do OC bo ta 8sgxl to ********..........:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
coś lepszego:D tak wlasnie myslalem:D zbire wieksze fundusze w takim razie i bede cos kupowa. Teraz pytanie: CO?? Jakies propozycje?? Interesuje mnie coś w miare nadającego sie do OC bo ta 8sgxl to ********..........:D

na twoim miejscu nie kupowałbym nowej płyty głównej na 478 - nie opłaca się - zainwestuj lepiej w pamięc RAM, która ma podrożeć albo kup lepszą grafe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...