Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Pawee

Którą kartę graficzną wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

ale czy ten 4800 jest lepszy i wydajniejszy niż 4200 ??

tak ale nie opłaca się go brać bo za 20zł więcej jest 6800XT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4800 jest lepszy od 4200. Ale jak ty chcesz zauwa?y? ró?nic? na takim sprz?cie. Tak jak pisa?em, zbyt s?aby komp ?eby ci to wiele da?o. A 6800 to juz w ogole tam nei wkladaj ;)

Wez sobie na razie http://www.allegro.pl/item170050174_supero...50_500_mhz.html tego radka.

Nastepnym krokiem niech bedzie calkowita modernizacja kompa. Pare zlotych i przesiadka chocby na socket 754. Ale to juz osobny temat ;)

p.s nie chce byc nie mily ale ci pomoc...

"PS. W allegro jak masz wybór kart to jest od najgorszych po lepsze i geforc fx jest wy?ej ni? geforc 4 TI"

CO TO MIALO BYC??

Od kiedy to strona internetowa rozroznia wydajnosc kart graficznych?? :P Jedyne jak ci moze posegregowac to alfabetycznie lub w/g ceny! A nie od najlepszej do najgorszej ;) Zapomnij o czymkolwiek takim w ogóle!

Zrozum te? ?e karta z 256MB ramu na pokladzie moze byc duzo gorsza od tej ze 128MB. To nie jest wyznacznik a jeden z wielu parametrów. Tak naprawd? licz? si? inne rzeczy i dlatego je?eli co? ci polecamy to nie odbijaj dalej w swoj? stron? bo wtedy ca?y ten temat traci sens. Po prostu nam zaufaj je?eli nieorientujesz si? jeszcze za bardzo w tym temacie ;)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko radków nielubie wole geforca 4 Ti

PS. tylko ten radek co mi poda?e? to ma 64 ram pami?ci a w geforce massz 128ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko radków nielubie wole geforca 4 Ti

yyy jak tam chcesz

PS. tylko ten radek co mi poda?e? to ma 64 ram pami?ci a w geforce massz 128ram

ale jest dwa razy tańszy i niewiele wolniejszy od Ti 4200

do tego R9100 z 128MB pamięci ma taktowanie na poziomie 400 MHz a ten z 64 MB 500 MHz, więc na jedno wychodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym jeśli te 128MB przy grach które uruchomisz na tym sprzęci da ci cokolwiek...to ja 8800 jest badziewiem którego nikt nie chce :D

Tak btw: jeśli masz te 140zł to weź tak jak już pisałem i nie tylko ja zresztą, radeona 9550. W tej cenie po prostu nie ma nic lepszego na agp!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche si? pogubi?em to i ten raderon np POWERCOLOR ATI RADEON 9550 128MB bardzie mi sie op?aca niz geforce ??

PS: tylko na allegro ma?o troche jest raderonów 9550 z 128 RAm i 128 bitów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcecie p3 800 parować z 9550? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak a czemu nie przecież lepszy jest od geforca 4 ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak a czemu nie przecież lepszy jest od geforca 4 ti

w grach wykorzystujących DX 8 - czyli takich jak u ciebie będą dobrze chodzić - nie powiedział bym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chcecie p3 800 parować z 9550? :?

Wiesz wcześniej ktoś wyskoczył z 6800xt :P

Ale 9550 to po prostu najlepszy i najmocniejszy z tych oplacalnych wybór. Zadne GF i wez ty sie od nich w końcu odczep, kto ci tak namieszał w głowie że Radeona nie lubisz? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj uważnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to juz komletnie niewiem co wybrac? Zastanawiam sie nad geforce 4 Ti lub raderonem 9550

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

czytaj uważnie :P

nie mialem na mysli tego tak doslownie, ale ze sie karta takowa pojawila ;)

Teraz to juz komletnie niewiem co wybrac? Zastanawiam sie nad geforce 4 Ti lub raderonem 9550

9550

niech ktos potwierdzi i go namowi wreszcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 9550 to po prostu najlepszy i najmocniejszy z tych oplacalnych wybór. Zadne GF i wez ty sie od nich w końcu odczep, kto ci tak namieszał w głowie że Radeona nie lubisz? :/

Ja nie lubie radeona? :) Moje ostatnie dwa komputery były z kartami graficznymi ATI (obecna sie przegrzewa :P)

Wydaje mi sie po prostu ze 9550 bedzie do tego kompa za dobra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze chciałem mu zapodać jakiś zapas mocy. Zawsze może dokupić ramu lub zmienić proca na mocniejszego i wtedy grafike spokojnie może jeszcze zostawić. No może że zaplanuje sobie totalną modernizacje za kilka m-cy to faktycznie 9550 jest lekko nie na miejscu. Ale jeśli już brać słabszą to sam nie wiem. Chyba ten 4ti prawda? Albo GF 3ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No dobrze chciałem mu zapodać jakiś zapas mocy. Zawsze może dokupić ramu lub zmienić proca na mocniejszego i wtedy grafike spokojnie może jeszcze zostawić. No może że zaplanuje sobie totalną modernizacje za kilka m-cy to faktycznie 9550 jest lekko nie na miejscu. Ale jeśli już brać słabszą to sam nie wiem. Chyba ten 4ti prawda? Albo GF 3ti.

do tego kompa jeśli nie palnuje modernizacji za pare msc to najlepsze wyjscie to Radeon 9100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłbym jednak za GF4 TI 4200, ale to tlyko dlatego, że kiedyś ją miałem i wiem,że jest dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja byłbym jednak za GF4 TI 4200, ale to tlyko dlatego, że kiedyś ją miałem i wiem,że jest dobra :)

heh ja miałem 9100 i powiem że wydajnośc w grach DX 8 ma jak R9600 ;) a cena /2 w porównaniu do Ti4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie przekonałeś, ciekawe tylko jak tamten :P 9100 polecamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do raderonów przeciez ju? za 100 z? mam 9200, a i tak tyle wydam na karte te lepiek chyba kupic nowszy ??

PS: I mam takie poboczne pytanie w allegro znalaz?em http://www.allegro.pl/item170452062_prolin...am_128_bit.html i

http://www.allegro.pl/item170352125_geforc...z_fvatodss.html

patrz?c na parametry jedna i druga karta ma wydajno?? pami?ci ok 500 MHZ tylko jedna ma 64 ram a druga 128 wi?c lepsza jest ta z 128, czy na czym to polega ???

a ta chyba ma najlepsza pami?? http://www.allegro.pl/item170188851_asus_g...28_bit_ddr.html 630 MHZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a co do raderonów przeciez ju? za 100 z? mam 9200, a i tak tyle wydam na karte te lepiek chyba kupic nowszy ??

ale 9200 jest duuuuuuuuuużżżżżżżżżżżżżooooo wolniejszy od 9100

PS: I mam takie poboczne pytanie w allegro znalaz?em http://www.allegro.pl/item170452062_prolin...am_128_bit.html i

http://www.allegro.pl/item170352125_geforc...z_fvatodss.html

patrz?c na parametry jedna i druga karta ma wydajno?? pami?ci ok 500 MHZ tylko jedna ma 64 ram a druga 128 wi?c lepsza jest ta z 128, czy na czym to polega ???

a ta chyba ma najlepsza pami?? http://www.allegro.pl/item170188851_asus_g...28_bit_ddr.html 630 MHZ

no dobra widze tylko GeForce - twój wybór ;] - różnica wydajnośc między GF 4 Ti 64MB a GF 4 Ti 128MB jest nielwielka więc bierz to co tańsze (przez to że 128 MB ma pamięci 400 MHz a 64 MB 500 MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam takie pytanko bo w raderonie 9100 i 9550 wydajność pamieci jest 400 MHZ a w geforce 512 MHZ i czy ma to duże znaczenie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a mam takie pytanko bo w raderonie 9100 i 9550 wydajność pamieci jest 400 MHZ a w geforce 512 MHZ i czy ma to duże znaczenie ???

nie można porównywać kart na podstawie taktowania pamięci

napisze Ci wydajnosc w DX 8

9550 --> 9100 --> Ti 4200

tak więc Ti jest najszybszy ale też najdroższy ... (na 9550 nawet nie patrz bo to wyświetla efekty DX 9, więc gra będzie ci cieła)

PS

w Radeonie z 64 MB taktowanie pamięci jest na 500 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie można porównywać kart na podstawie taktowania pamięci

napisze Ci wydajnosc w DX 8

9550 --> 9100 --> Ti 4200

tak więc Ti jest najszybszy ale też najdroższy ... (na 9550 nawet nie patrz bo to wyświetla efekty DX 9, więc gra będzie ci cieła)

PS

w Radeonie z 64 MB taktowanie pamięci jest na 500 MHz

Powiem to co czesto mowilem jeszcze za czasow kiedy niesamowicie fascynowalem sie kazdym aspektem wydajnosci kart graficznych

szybkie AF: 9100

szybkie AA: ti 4200

ani to ani to: ti 4200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiem to co czesto mowilem jeszcze za czasow kiedy niesamowicie fascynowalem sie kazdym aspektem wydajnosci kart graficznych

szybkie AF: 9100

szybkie AA: ti 4200

ani to ani to: ti 4200.

eee ale to jak z tym AA? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...