Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

Topic ten powstał z myślą o wymianie informacji na temat sklepów komputerowych (online), w których zakupiliście sprzęt. Najbardziej przynajmniej mnie interesuje zachowanie się w sklepu/sprzedawcy w czasie rozpatrywania sprzętu oddanego na gwarancje, (ile to trwało itp.). Może możecie jakiś sklep polecić odradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam :

Proline i obszerny temat :

http://forum.idg.pl/index.php?act=ST&f=57&t=66022

http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=40663

http://www.google.pl/search?hl=pl&sa=X...eje&spell=1

(cala masa....buahaha)

ESC:

-brak linka bo wal wyszedl , ale sprawdzic to moglem tylko ja w systemie. Sprawa polegala na uwalonym pinie na 965P-DS3 zakupionym w tym sklepie przez Labowicza. Odmowili gwary ze wzgledu na "uszkodzenie" mechaniczne. Sprawdzono w systemie , plyta nie byla wyslana do Gigabyte. Gigabyte ma obowiazek naprawy takiej usterki. Sklep nie chcial bulic za kurierow.

Wiecej na PPC , 15 stron

http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=7&t=10429

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystałem m.in. z Siriusa (http://sirius.pl). Zepsuła mi się nagrywarka CD, nową dostałem po około 2-3 tygodniach. Nie pamiętam dokładnie. Generalnie sklep jest całkiem niezły :B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja korzystałem m.in. z Siriusa (http://sirius.pl). Zepsuła mi się nagrywarka CD, nową dostałem po około 2-3 tygodniach. Nie pamiętam dokładnie. Generalnie sklep jest całkiem niezły :B

Wejdz wobec tego na inne forum i poczytaj o nich tematy. Kroluje ArenaPc , gdzie sami zalozyli o sobie temat , dostali "zjebki" za olewanie klientow i problemy...i przestali to odwiedzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wejdz wobec tego na inne forum i poczytaj o nich tematy. Kroluje ArenaPc , gdzie sami zalozyli o sobie temat , dostali "zjebki" za olewanie klientow i problemy...i przestali to odwiedzac.

a może się poprawili ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już tyle rzeczy kupiłem w sirius.pl i nigdy nie miałem problemów : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo sobie chwale Sirius - a kupywałem w niejednym - szybko i sprawnie - choć przyznam że szybkość dla mnie nie jest najważniejsza - byleby sprzęt był działający B) Komputronik też działa bardzo sprawnie - ale mają znacznie drożej. Nie kupywałem w ESC - mógłby ktoś napisać czy są w miare profesjonalni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie kupywałem w ESC - mógłby ktoś napisać czy są w miare profesjonalni?

Forumowicz PCLABA kupil tam 965P-DS3. Wygiol 1 pina w LGA. Odmowili mu gwarancji. Gigabyte ma obowiazek naprawiania LGA. Plyta nawet nie zostala wyslana do Wroclawia. Nawet w systemie jej nie bylo. Fajnie dzialaja...wlasne zasady gwarancyjne. Typ wywalil mobo za 500-600 zl..bo ci nie chcieli placic za kuriera do Wroclawia. Smacznego.

Sirius>>> kazdy sklep jest ok jak placisz i nie masz problemow. Schody w momencie problemow. Taka jest prawda. Zreszta i Komputronik nie bylby lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Forumowicz PCLABA kupil tam 965P-DS3. Wygiol 1 pina w LGA. Odmowili mu gwarancji. Gigabyte ma obowiazek naprawiania LGA. Plyta nawet nie zostala wyslana do Wroclawia. Nawet w systemie jej nie bylo. Fajnie dzialaja...wlasne zasady gwarancyjne. Typ wywalil mobo za 500-600 zl..bo ci nie chcieli placic za kuriera do Wroclawia. Smacznego.

Sirius>>> kazdy sklep jest ok jak placisz i nie masz problemow. Schody w momencie problemow. Taka jest prawda. Zreszta i Komputronik nie bylby lepszy.

może w esc.pl nie wiedzieli że Gigabyte naprawia uszkodzenia mechaniczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej niecha wiedzieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
może w esc.pl nie wiedzieli że Gigabyte naprawia uszkodzenia mechaniczne?

Heheh..bez przesady. Nie chcieli ale placic za kurierow do klienta , do Wroclawia itd.

Proline robi tak samo , ale w ostrzejszej formie a na Labie jest tez o tym jak i na IDG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możliwe, możliwe że im się nie chciało wysyłać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kiedyś coś kupowałem w komputroniku. drogo, ale solidnie. ostatnio mam krzaki z www.notebooki.pl - olewają klienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odemnie

+

dla esc.pl

szybka wysyłka (następny dzień monitor u mnie) i chodzi elegancko ;)

-

dla pr***l

najpierw musiałem czekać pare dni aż towar przyjdzie a potem okazało się że dostałem nie to co zamawiałem :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Siriusa i mały, niedawno otwarty sklepik Everon, któremu z resztą pomagamy wypłynąć na szerokie wody. W obu składałem zamówienia i jestem zadowolony :) Nic dodać, nic ująć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ostatnio mam krzaki z www.notebooki.pl - olewają klienta

A jaki oddział i o co konkretnie poszło? Bo mam zamiar u nich zrobić zakupy (oddział K-ce).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym się także dowiedzieć, czy miał ktoś już do czynienia ze sferis.pl? Nie słyszałem o nich wcześniej, ale okazuje się, że mają całkiem nieźle rozbudowaną bazę salonów na terenie całego kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jaki oddział i o co konkretnie poszło? Bo mam zamiar u nich zrobić zakupy (oddział K-ce).

To był oddział Warszawa-Polna. Ostatecznie cena przeważyła. Zamówiłem dziś notka od nich przez stronę www. W poniedziałek ma być. Zoabczymy czy wszytsko będzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pochwal się jaki sprzęcior zamówiłeś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobie maly ot dla odmiany :P

chodzi mi o zwykle sklepy elektroniczne, jak media-markt. Wiecie moze czy mozna u nich zamowic konkretne czesci, takie jakich nie posiadaja w ofercie?

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można im ukraść tira i się dowiesz co mają/będą mieć w ofercie :) Powiedz nam co mają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gluptak ;p cicho siedzaj kubus dobrze? :P

ja chce wiedziec czy moga mi cos sprowadzic, bo asortyment to maja marny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po jakiego musisz zakupy w MM robić? Czasem mają fajne oferty, ale wtedy zazwyczaj są mocno reklamowanie. A bez promocji to wcale tak tanio nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To po jakiego musisz zakupy w MM robić? Czasem mają fajne oferty, ale wtedy zazwyczaj są mocno reklamowanie. A bez promocji to wcale tak tanio nie jest.

może raty tzw: 000 (zero-zero-zero)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny i profesjonalny sklep to techkomp.pl. Ceny maja super serwis tez mialem okazje sprawdzic (pod 3 dniach dostalem nową płyte MSI, ktora nie startowała. A jeśli chodzi o overclocking albo hi end w zasilaczach ichłodzeniu i obudowach warto spojrzec do zenfist.pl - maja bardzo ciekawa oferte ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...