Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Problem z dodawaniem zdjęć do galerii

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, chwilowo niemożliwe jest dodawanie zdjęć do galerii. Po wysłaniu grafiki na serwer wyświetla się biała strona, a sam plik nie zostaje dodany. Problem określamy jako poważny i wczoraj jego zbadanie zleciliśmy bezpośrednio ekspertom z firmy Invision Power Services, którzy już nad tym pracują. Wszystko jest na dobrej drodze; sądzimy, że w najbliższym czasie galeria będzie dostępna w trybie "do zapisu" :)

Mam jeszcze jeden, niestety również smutny, komunikat. W wyniku nieprawidłowego działania jednej z aplikacji działającej na serwerze, wczoraj w godzinach nocnych musieliśmy przywrócić kopię zapasową danych z serwera (w tym bazy danych) - przezornie wykonaliśmy ją w możliwie najdogodniejszym momencie, ale mimo to posty napisane między mniej więcej godziną 0:00 a godziną 2:00 zostały usunięte. Przepraszamy za wszelkie kłopoty z tym związane! Nie powinny się już one powtórzyć :)

Użytkownicy, którzy w wyniku wczorajszej awarii ponieśli znaczne straty, proszeni są o kontakt na PW. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;)

Jeśli w czasie korzystania z forum napotkacie jakiekolwiek problemy, zgłaszajcie je w Centrum Obsługi Użytkownika. Z pewnością pomożemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem związany z galerią został zbadany. Niestety, konieczna jest rekompilacja PHP i biblioteki GD, którą przeprowadzimy dziś w nocy (z piątku na sobotę). W tym czasie strona może być czasowo niedostępna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy użytkownicy,

Miło mi poinformować, że instalacja brakujących bibliotek oraz rekompilacja PHP (aby PHP z tych bibliotek korzystało) zakończyły się pełnym sukcesem. Korzystając z okazji zaktualizowałem też na serwerze.

W samej galerii naprawiony został też mały błąd związany z edycją i usuwaniem obrazków. Wszystko działa jak najbardziej poprawnie: http://forum.pccentre.pl/index.php?automod...=si&img=136.

Dziękuję za cierpliwość i zapraszam do dodawania zdjęć :) A jeśli napotkacie jakieś błędy, śmiało zgłaszajcie je w Centrum Obsługi Użytkownika lub bezpośrednio mi na PW. Z góry dziękuję!

P.S. Na dziś przygotowaliśmy malutką niespodziankę na forum. Zapraszam w godzinach wieczornych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
P.S. Na dziś przygotowaliśmy malutką niespodziankę na forum. Zapraszam w godzinach wieczornych ;)

no i gdzie ta niespodzianka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie w ciągu najbliższych godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Będzie w ciągu najbliższych godzin.

Czyli gdzie jest teraz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko, jak mogę usunąć zdjęcie z galerii?

Bo przy takowej próbie wyświetla mi się:

Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił błąd, spróbuj poszukać w plikach pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommy, spróbuj teraz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tommy, spróbuj teraz :)

Dzięki Geo, już jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się :) Jak będziesz miał (lub ktokolwiek inny) jeszcze jakiś problem, pisz śmiało. Chętnie pomożemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wczoraj jego zbadanie zleciliśmy bezpośrednio ekspertom z firmy Invision Power Services, którzy już nad tym pracują

Użytkownicy, którzy w wyniku wczorajszej awarii ponieśli znaczne straty, proszeni są o kontakt na PW. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;)

Szacun!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się dziś przez pewien czas pojawiał następujący błąd, gdy chiałem dać odp. na posta

Fatal error: Out of memory (allocated 1572864) (tried to allocate 311296 bytes) in /var/www/vhosts/pccentre.pl/subdomains/forum/httpdocs/sources/classes/class_session.php on line 583

Po czasie się udało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd związany jest z dostępem do pamięci RAM. Występuje bardzo rzadko, ale czasem może się zdarzyć. W takiej sytuacji przeważnie wystarcza kilkukrotne odświeżenie strony, jednak czasem konieczne jest ponowne uruchomienie serwera, dlatego - w razie czego - będę wdzięczny za kontakt telefoniczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...