Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
rapniggaz

Playstation 3 jest blokada czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy to prawda że ps3 niebedzie miało blokady regionalnej na gry to znaczy że na każdej konsoli nieważne czy jest ona sprowadzona z japoni czy usa to i tak gry europejski system pal będo na niej chodziły bo wiemy że w japoni i usa jest system ntsc, to więc jest to prawda czy tylko taki bajer na allegro.Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem kiedyś o tym. Niestety niedorobiona wyszukiwarka na stronie nie pozwala mi tego znaleźć.

O, a jednak znalazłem :)

Przedstawiciele firmy Sony potwierdzili, że konsola nowej generacji PlayStation 3 nie będzie posiadać blokady regionalnej dla gier. Co prawda decyzja ta podjęta została już parę miesięcy temu, niestety dopiero niedawno Sony raczyło nas o niej powiadomić (dziwne, że informacja to nie wyciekła wcześniej...). Paradoksalnie zdjęcie blokady, która pierwotnie miała służyć do walki z piractwem, ma obniżyć liczbę konsol na których uruchamiane będą kopiowane gry. Gracze, którzy dotychczas chcieli grać w importowane z innych kontynentów tytuły zmuszeni byli do założenia chipu, który nie tylko wyłączał blokadę, ale i pozwalał na uruchamianie kopiowanych płyt. Kuszeni gracze, po czasie, decydowali się na kupno pirackich pozycji, lub na ściąganie ich z Internetu. Czy fabryczny brak blokady objawi się w spadku piractwa okaże się po premierze konsoli.

http://pccentre.pl/Article13806.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...