Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
swider8814

dziwny problem z ATI X800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wczoraj brat kupił nowy komputer:

• Intel Core2Duo E6300 1,86 GHz LGA775

Asus P5B

Kingston 2x512 (Dual) HyperX 800 MHz

ATI Radeon X800 PCI-E (karta zastępcza do czasu sprowadzenia przez sklep zamawianej przez brata)

Seagate 250GB 16MB sATA2

Tracer 4Life 400W Hell Fire Silent

Problem jest taki:

Po instalacji systemu (Windows XP Professional SP2 32bit), instalacji sterowników do płyty głównej (Chipset, Audio, Lan) uruchamiam komputer (wszystko jest ok tylko brakuje sterowników do grafy) instaluje sterowniki ściągnięte z ati.amd.com (7-1_xp_dd_40211) i po restarcie komputera monitor zaczyna się włączać i wyłączać. W trybie awaryjnym wywaliłem sterowniki i zainstalowałem z płytki dołączonej do karty (już normalnie w windowsie) i po restarcie jak się załaduje system to restart się robi (i tak w kółko). Jak wywalę sterowniki to jest OK.

Jak można naprawić ten problem (chciałbym poużywać komputer do czasu sprowadzenia karty graficznej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz zachowanie komputera na jakims markowym zasilaczu (bo tracer do takowych nie nalezy). Jezeli problem bedzie nadal się powtarzał to sprwadz kartę u kogos inengo lub pokombinuj z róznymi wersjami sterowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz jeszcze sprawdzic blue screeny czyli BSOD , a tak sie to robi:

-moj komputer

-zaawnsowane

-uruchamianie i odzyskiwanie

-ustawienia

-odznaczyc auytomatyczny restart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz daje rade z tym.

Coś nie gra karcie: Na DVI resetuje się komp, a na D-Sub są dziwne kolory - na innym monitorze jest wszystko OK)

A jak ten monitor podłącze do innego kompa to i na DVI i D-Sub wszystko super działa. Więc nie bardzo wiem co jest (narazie mam go podłączony do wypukłej 15" :/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co zdaża się(znam dwa takie przypadki w tym mój) że karta nie chce poprostu współpracować ze starym monitorem i z tego co mówisz myślę że to właśnie może być problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...