Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mxm_neo

Biało czarny ekran na TV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od pewnego czasu jestem uzytkownikiem karty radeon 9700pro. Ostatnio chcialem go podlaczyc do tv przez eurozlacze (LG 29cali). Gdy go podlaczylem ekran byl bialo czarny. Gdzies czytalem ze mozna jakos przelutowac euro zeby ekran byl kolorowy, jednak zapomnialem gdzie to czytalem :P. Kolega ma ten sam problem z radkiem Saphire 9600 pro. Sterowniki mam najnowsze wiec to nie ich wina, a w ustawieniach karty nic sie praltycznie poza polozeniem ekranu nie da zmienic.

Licze na wasza pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej wina leży po stronie kabla, podłączasz go przez tą przejściówkę która była dołączona do karty? a może masz kabel własnej produkcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem kabel osobno ktory podlacza sie do karty takim czarnym wejsciem :P a do tv eurozlaczem. Kabel jest dobry bo probowalem GF FX 5200 i smigala kolorowo na tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba lutować. Miałem taki sam problem parę lat temu, podłączałem gf 3 ti do starego biazeta przez eurozłącze.

Które kabelki trzeba przelutować? Teraz nie mam pojęcia, tymbardziej że eurozłącza nie widziałem na oczy już od 3 lat. W każdym bądź razie parę lat temu poradziłem sobie z samą instrukcją który przewód do czego służy, lutowałem na czuja. No i jakimś cudem się udało :)

Ale najlepiej będzie jak poszukasz instrukcji w necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...