Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
karolc88

laptop z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otrzymałem na gwiazdkę laptopa od wujka z USA. Problem tkwi w tym, że jest to mój pierwszy laptop w życiu.

Chce sobie go sformatować i postawić system od początku. Są do niego dołączone 4 płyty "system recovery".

Doczytałem się sposobu reinstalla w pomocy na tych płytach:

1. Back up all data from your hard disk.

2. Connect the AC adapter to the computer.

3. Insert the bootable Recovery CD in the CD-ROM drive.

4. Reboot and, when you see the HP logo, press F2.

Select the CD-ROM drive as the first boot device, exit from the BIOS Setup utility, and reboot.

no i wszystko ładnie pięknie tylko że jak mniemam z tego zainstaluje mi się również XP... angielski.

Czy mam rację i czy da się jakoś wrzucić polskiego XP-ka, którego mam?

Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dać się da, ale jak dostałeś oryginalnego Windowsa, to po co piracić i instalować polską kopię? Poducz się angielskiego lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dać się da, ale jak dostałeś oryginalnego Windowsa, to po co piracić i instalować polską kopię? Poducz się angielskiego lepiej.

skąd wiesz że ma pircakiego wina? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
właśnie że mam oryginalnego a chodzi o to że będzie z niego korzystał również mój ojciec bo jak dla mnie to ynglisz iz noł problem

znalazłem do niego stery http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...;product=433558

ale czy musze to wszystko instalować??

niee zainstaluj tylko te z których będziesz korzystał czyli napewno stery do dzwięku i grafy

do sieciówki jeśli będziesz miał podłączony internet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to jest

"Driver - Storage"

"Operating System - Enhancements and QFEs "

??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
skąd wiesz że ma pircakiego wina? ;)

No bo jaki jest sens wykładania grubych pieniędzy na polską licencję tylko po to, żeby mieć komfort korzystania z oprogramowania w ojczystym języku. Ale nie wnikam.

Cały dysk sformatuj z płyty instalacyjnej polskiego Windowsa, później zainstaluj już sam system według poleceń pojawiających się na ekranie, wejdź na stronę producenta notebooka i zainstaluj zalecane sterowniki do Twojego modelu notebooka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki za pomoc - chyba zainstaluje wszystkie bo i tak grac w najnowsze gry na nim nie bede bo to w końcu laptop...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób sobie jeszcze update firmware'u nagrywarki. Nietrzeba tego powtażać przy każdej reinstalce, bo firmware wgrywa się do konkretnego urządzenia. Niewiem co jest poprawione w tej wersji, ale może napęd będzie rozpoznawał więcej rodzajów płytek, powinien też szybciej nagrywać, lecz to są dziesiąte części sekundy. Niemniej warto wgrać nowy firmware, bo może usuwać jakieś błędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...