Knicz 0 Napisano 28 Grudzień 2006 Zaczynamy kolejną spamerską zabawę na pcc ;] Zadaniem forumowiczów jest wydostanie się z labiryntu 99 komnat - w każdej z nich jest strażnik zadający zagadkę. Strażnikiem kolejnej komnaty jest forumowicz który udzielił poprawnej odpowiedzi na poprzednią zagadkę - proste prawda? No to zaczynamy Jestem strażnikiem 1 komnaty. Oto moja zagadka: Jaki bohater gry komputerowej nie posiada przegubów podobnie jak Rayman? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 28 Grudzień 2006 komnat jest za mało ;] co do pytania to może Dizzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 28 Grudzień 2006 A pytania muszą dotyczyć tylko świata komputerów? Może Super Frog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Knicz 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Zagadki mogą być z jakiejkolwiek dziedziny, ważne tylko żeby nie były ani proste, ani ultra trudne. Co do waszych odpowiedzi to obie postacie mają przeguby Podpowiedź 1: Ja znam dwie postacie (nie licząc raymana) z gier które nie mają przegubów. Pierwsza to bardzo znani uczestnicy bratobójczych walk, a druga to mniej znane coś bez przegubów, które się nazywa tak samo jak pewien napój. Zgadywać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Knicz 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Co to za postać? (zaznaczam że to cały ludzik) EDIT: Bohaterowie tej gry są często używani wędkarstwie jako przynęta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 29 Grudzień 2006 Bohaterowie tej gry są często używani wędkarstwie jako przynęta Wormsy? czyli bohater to jakiś robal zgadłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Knicz 0 Napisano 29 Grudzień 2006 Tak, jesteś strażnikiem kolejnej komnaty, chodziło mi o wormsy, albo o Tonica z Tonic Trouble Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 29 Grudzień 2006 Tak, jesteś strażnikiem kolejnej komnaty, chodziło mi o wormsy, albo o Tonica z Tonic Trouble Moja zagadka Proszę rozwiązać zadanie 6-2*2= (sześć[minus]dwa[razy]dwa) ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 29 Grudzień 2006 z gadunku stare ale jare 6-2*2=6-4=2 chyba dobrze ale straznikiem niech bedzie znowu Andrzejsnk bo ja wyjezdzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 30 Grudzień 2006 z gadunku stare ale jare 6-2*2=6-4=2 chyba dobrze ale straznikiem niech bedzie znowu Andrzejsnk bo ja wyjezdzam. dobrze dobrze ... no to wedle życzenia jestem strażnikiem 3 komnaty Moja zagadka - jakiego programu jest to ikonka? ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 30 Grudzień 2006 Podpowiedż: Program ten nazywa się tak samo jak leśny zwierzak z długimi uszami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 31 Grudzień 2006 zajączek oczywiśćie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 31 Grudzień 2006 Zagadka matematyczna, myślę prościutka. Proszę bez Googlowania Liczba x przy dzieleniu przez 13 daje resztę 5, a liczba y daje resztę 9. Jaką resztę przy dzieleniu przez 13 daje liczba x + y? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 31 Grudzień 2006 1?Tak Rozwiązanie: x=13b+5 y=13a + 9 x+y= 13b + 13a + 14 x+y= 13b + 13a + 13 + 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Knicz 0 Napisano 31 Grudzień 2006 Dało się szybciej - skoro pytasz o resztę to można się tylko na niej skupić , dodać 5 i 9 a potem odjąć 13. Ale sposobów jest wiele. Strażnik komnaty nr. 3 pyta - jak się nazywa obecny burmistrz miasta dębica? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 31 Grudzień 2006 mgr Paweł Wolicki? {mam nadzieję, że tu google były dozwolone... } Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 31 Grudzień 2006 Strażnik komnaty nr. 4 uprzejmnie zapytuje się, jaki jest wzór na moment bezwładności kwadratu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 31 Grudzień 2006 Strażnik komnaty nr. 4 uprzejmnie zapytuje się, jaki jest wzór na moment bezwładności kwadratu? a = b ;D ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 31 Grudzień 2006 a = b ;D ^^No nie do końca, ale jesteś na dobrym tropie... Oby tak dalej, a na pewno coś wymyślisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi