M@Ly 0 Napisano 11 Sierpień 2007 Jak sie nazywal slynny, i bodajrze najlepszy Niemiecki dowodzca brygady zmechanizowanej, pozniej pancernej. Dodam, ze walczyl w polnocnej Afryce, pozniej po dostrzezeniu przez Hitlera jego potencjaly zostal przeniesiony do Normandii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 11 Sierpień 2007 myślę że chodzi Ci o Lisa Pustyni, fledmarszałka Erwin'a Johannes'a Eugen'a Rommel'a. Tylko że zgodnie z zasadami to te pytanie powinien zadać Havoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 11 Sierpień 2007 myślę że chodzi Ci o Lisa Pustyni, fledmarszałka Erwin'a Johannes'a Eugen'a Rommel'a. Tylko że zgodnie z zasadami to te pytanie powinien zadać Havoc. Odpowiedz poprawna, No dobra, dobra przepraszam Havoc, jakies powolne ruchy mial takze pomyslalem, ze cos rusze tylka ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 17 Sierpień 2007 Dobra, Havoc załóżmy przespał kolejkę. MANIAK dajesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 20 Sierpień 2007 (edytowane) aa no tak sorki zaraz coś wymyślę Dobra to niech będzie tak: Jak nazywał się pistolet maszynowy opracowany przez polaków podczas II wojny światowej, wzorowany na Brytyjskim STEN-ie? (używany w czasie powstania warszawskiego) Edytowane 20 Sierpień 2007 przez MANIAK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 21 Sierpień 2007 sorki chłopaki zapomniałem zupełnie ;] chyba po imprezie odpowiadałem p.s. zeby nie bylo, spoko kolejka oddana i tak nie lubie wymyslac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 22 Sierpień 2007 sorki chłopaki zapomniałem zupełnie ;] chyba po imprezie odpowiadałem p.s. zeby nie bylo, spoko kolejka oddana i tak nie lubie wymyslac Kolejka oddana komu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 22 Sierpień 2007 open yours eyes blind qba ;p juz maniak zadal, ja tylko dopelnilem formalnosci zeby nie bylo ze mi to przeszkadza ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 22 Sierpień 2007 aa no tak sorki zaraz coś wymyślę Dobra to niech będzie tak: Jak nazywał się pistolet maszynowy opracowany przez polaków podczas II wojny światowej, wzorowany na Brytyjskim STEN-ie? (używany w czasie powstania warszawskiego) Mark I Austen? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 22 Sierpień 2007 niee mark I austen był australijską wersją STEN'a a to o co pytam było produkcji polskiej i nie było jego kopią, a jedynie wzorowało się na nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 22 Sierpień 2007 Hmmm pistolet maszynowy Błyskawica? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Napisano 22 Sierpień 2007 zgadza się. Twoja kolej na zagadkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 23 Sierpień 2007 Jak i dlaczego powstaje rój złożony z pszczół? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 25 Sierpień 2007 Qba ale dowaliłeś... może coś nowego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 25 Sierpień 2007 Nie e, dopóki nie będzie odpowiedzi na to pytanie nie będzie następnego Strzelać, prosta odpowiedź jest! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 26 Sierpień 2007 Poniewaz krolowa ma dosc, tej zawszonej starej chaty i idzie szukac nowego mieszkanka na przedmiesciach jakiejs metropoli, gdzie spotka pareu gostkow, a oni ja wydmuchaja tak, ze powstanie 3 milinych nowych pszczol - mniej wiecej dobrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 26 Sierpień 2007 Hahahaha o to mnie rozweseliłeś No nie bardzo ta odpowiedź, ale niech Ci będzie, że dobrze bo i tak byście nie wiedzieli. Dzieje się tak gdy w ulu urodzi się druga pszczoła-królowa. Wtedy albo jedna musi zabić drugą, albo jedna z nich zabiera część pszczół i ucieka z ula szukając nowego schronienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 26 Sierpień 2007 (edytowane) Hahahaha o to mnie rozweseliłeś No nie bardzo ta odpowiedź, ale niech Ci będzie, że dobrze bo i tak byście nie wiedzieli. Dzieje się tak gdy w ulu urodzi się druga pszczoła-królowa. Wtedy albo jedna musi zabić drugą, albo jedna z nich zabiera część pszczół i ucieka z ula szukając nowego schronienia Hehehehe . Bylem blisko ;]. Hm - jaki skladnik jest w powietrzu morskim, dzieki ktoremu ludzie nad morzem sa zdrowsi niz w gorach. Skladnik ten unosi sie do 10-20 km od morza, gdy jest silny wiatr dochodzi nawet do 40 km... Dodam, ze ludzie na poludniu musza kupowac sol z tym skladnikiem . Edytowane 26 Sierpień 2007 przez M@Ly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 26 Sierpień 2007 Chyba ten Jod na łeb Ci siod Napewno Jod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Napisano 28 Sierpień 2007 jop jod ;], teraz Wy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Sierpień 2007 Co przedstawia poniższa fotka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Napisano 28 Sierpień 2007 Wiedziałem, że odpowiedź będzie tak wyglądała... Dobrze Qba oczywiście, ale wolałbym konkretniej, zagadka jest naprawdę prosta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi