Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Nicolas

canon pixma1200

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

dostałem Canona ip1200 i mam problem, bo okazuje sie ze to buhbel jest :/ Nie potrafie zainstalowac sterownikow i nie działa mi. podczas instalacji z płyty wyskakuje komunikat ze drukarka nie jest podłączona. (Chociaż system wykrył ją) Również instalacja prze panel sterowania konczy sie niepowodzeniem - wyskakuje jakiś błąd.

Co jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czesc

dostałem Canona ip1200 i mam problem, bo okazuje sie ze to buhbel jest :/ Nie potrafie zainstalowac sterownikow i nie działa mi. podczas instalacji z płyty wyskakuje komunikat ze drukarka nie jest podłączona. (Chociaż system wykrył ją) Również instalacja prze panel sterowania konczy sie niepowodzeniem - wyskakuje jakiś błąd.

Co jest nie tak?

hmm przy instalacji sterowników musisz wtedy kiedy wyskoczy info że jest niepodłączona włączoną drukarek wyłączyć i kolejną włączyć dukarke - prznajmniej tak jest u mnie (mam i320) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, wiem o tym i tak też robiłem

i dalej nie działa?

to może inne sterowniki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągałem również ze strony producenta. jako tako sterowniki sie zainstalują, ale wyskakuje komunikat ze drukarka jest nie podłączona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczny problem!! - wybacz spieszyłem się i w pośpiechu nie wytłumaczyłem, o co mi chodzi, pisałem skrótowo czego już ja dokonołem w sprawie sterowników: Przeglądając temat, zobaczyłem że Nicolas ma ten sam problem w tym samym modelu, więc przyłanczam sie do tematu. - myslałem że może mam uszkodzony kabel i postanowiłem nic nie pisać - chciałem po świętach iść do sklepu i kupić nowy kabelek, ale skoro Nicolas ma też tak ma.. akurat kupywałem bratu najtańszą drukarkę do drukownia tekstu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam identyczny problem!! - wybacz spieszyłem się i w pośpiechu nie wytłumaczyłem, o co mi chodzi, pisałem skrótowo czego już ja dokonołem w sprawie sterowników: Przeglądając temat, zobaczyłem że Nicolas ma ten sam problem w tym samym modelu, więc przyłanczam sie do tematu. - myslałem że może mam uszkodzony kabel i postanowiłem nic nie pisać - chciałem po świętach iść do sklepu i kupić nowy kabelek, ale skoro Nicolas ma też tak ma.. akurat kupywałem bratu najtańszą drukarkę do drukownia tekstu :D

no to może USB (ewentualnie kabel) się faktycznie zepsuło u obu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usuń drukarkę w menadżerze urządzeń, ponów instalację, w odpowiednim momencie włącz drukarkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...