Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Tarnaw

POMOCY !

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem se Radeona X1300 256 MB RAM, 128-bit za 340 zł. Pisało że ta karta ma taktowanie rdzenia 450Mhz, a taktowanie pamięci

500 Mhz. A teraz jak się patrze we właściwościach karty to pisze że taktowanie rdzenia 450, czyli dobrze, a pamieci zaledwie 243 Mhz :o ,Dlaczego, czy to wina mojego słabego zasilacza, który ma 300W, prosze o pomoc , jestem na skraju załamania psychicznego ponieważ gry nie chodza tak jak se wymarzyłem. :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) ta karta jest zbyt słaba zeby gry chodziły tak jak sobie wymarzyłes :)

500 mhz to taktowanie efetywne - w własciwosciach karty podane masz taktowanie rzeczywiste które jest 2x mniejsze od efektywnego.

243*2 = 486 ~~ 500 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niemożliwe bo na stronie karty pisze że:

taktowanie rdzenia - 450 Mhz

taktowanie pamięci - 500 Mhz

a, taktowanie rdzenia we własciwościach jest takie samo jak na stronie tylko te taktowanie pamięci jest 2x słabsze wiec to nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest tak jak napisał MILANS

Producent podaje taktowanie efektywne i jak pomnożysz 243x2 (bo tak sie to oblicza) to masz wynik zbliżony do 500, tak ma być i tak jest dobrze.

X1300 to dolna półka Radeonów więc nie spodziewaj się że nowe gry będą płynnie chodziły na wysokich detalach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To niemożliwe bo na stronie karty pisze że:

taktowanie rdzenia - 450 Mhz

taktowanie pamięci - 500 Mhz

a, taktowanie rdzenia we własciwościach jest takie samo jak na stronie tylko te taktowanie pamięci jest 2x słabsze wiec to nie to.

definicja DDR SDRAM DDR2 SDRAM (ang. Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory

producenci podają efektywną częstotliwosc taktowania żeby ładniej wyglądało a wszystkie programy rzeczywistą ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...