Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
ASSASIN

ZAMIANA CHłODZENIA NA 6800 GS SONIC

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli ktoś wie jakie chłodzenie można zamontować na tej karcie to błagam niech pisze bo pozbyłem się niestety w głupi sposób oryginalnego chłodzenia (uszkodziłem je przy ściąganiu) a nowe które kupiłem nie pasuje a jest to Zalman VF900 Cu LED, nie moge znaleźć żadnego innego chłodzenia pasującego na tą kartę. Ewentualnie jeśli ktoś czuje się na siłach to niech pisze jak mam zmodyfikować jakieś inne chłodzenie tak aby pasowało na tą kartę. jedyne które "na oko" mi pasuje to NV Silencer

Rev 3 tylko chyba trzeba by odciąć wypustki chłodzące pamięć, albo może da się zdjąć te radiatory oryginalne, nie wiem, ratujcie............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic Cooling Accelero X1 powienien pasować... Obadaj to i zmierz na karcie czy Ci się zmieści

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam bym postawił na chłodzonko zalmana (tyle ze jakieś mniejsze) i radiatorki na pamiątkach. nie ma wtedy mozliwosci ze chłodzenie nie bedzie pasowało, a dodatkowo kontrukcja zalmana sprawia, że polepszony jest przepływ powietrza w okolicah karty (pamieci i układy zasilania są owiewane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie pasowało tzn, cztery otwory przy GPU są w dobrych wymiarach tylko jak pozbyć się fabrycznie zamontowanych radiatorów na pamięci, są chyba przyklejone do kostek z pamięcią, i jesli nie mozna ich zdjąc to nie zamontuje tego chłodzenia.... a próbowałem je odkleić i trzymają się jak cholera, nie mam pomysłu jak to zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do lodówki z kartą, na zimno klej powinien puścić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro juz są radiatory na pamiatkach to po co je zdejmować ? zeby załozyc inne ? xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...