Nicolas 0 Napisano 18 Grudzień 2006 Czesc Mam małą sieć 5 komputerów obsługiwany przez router. I mam problem, bowiem jeden notebook nie widzi grupy roboczej (stało się to od pewnego czasu - wczesniej było OK) Zw ze jest taki problem nie potrafie z tego notebooka drukawac z drukarki sieciowej, ktora była juz zainsalowana wczesniej i nie raz korzystałem z niej w ten sposób. Gdy chce zobaczyć otoczenie sieciowe wyskakuje kopmunikat: Mshome nie jest dostepny. Mozesz nie miec uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj sie z administratorem, aby uzyskac uprawnienia dostepu. Lista serwerów dla tej grupy roboczej jest obenie niedsotepna Dodam tylko ze zadnych ustawien na routerze nie zmieniałem (choc jest mała możliwośc ze ktoś to zmienił bez mojej wiedzy blink.gif ). Internet działa. Jedyna rzecza ktora robiłem to zmiana systemu na jednym z komputerow, ale to raczej nie ma zwiazku. Bardzo prosze o pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
ogor_89 0 Napisano 26 Styczeń 2007 To raczej nie jest zmiana ustawień routera. Mam pewna koncepcję, ale musisz podać mi więcej informacji. Jakie masz systemy (i Service Packi)na poszczególnych kompach? Jak masz podpięta drukarkę? Jakie masz zainstalowane firewalle/antyviry (łącznie z systemowymi) na poszczególnych kompach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi