melkon 0 Napisano 11 Grudzień 2006 Co jakiś czas komp wydaje dźwięk "bip" i zawiesza się kursor myszy. Za chwilę kursor jest aktywny do czasu nowego "bip". Po za tym po uruchomieniu komputera kursor często nie jest aktywny. Chodzi dopiero po resetowaniu. Zaznaczam, że to nie wina myszy, bo już trzy wypróbowałem. Co zrobić z tym fantem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insert 0 Napisano 11 Grudzień 2006 Witam. Sprawdź poniższe detale, bowiem moim zdaniem mogą mieć znaczący wpływ na notoryczne pojawianie się tego incydentu: 1. Czy temperatura podzespołów komputera podczas pracy jest unormowana? 2. Czy Twoja mysz działa na porcie USB? Jeśli tak, wypnij wszystkie inne urządzenia korzystające z tego portu (przy wyłączonym PC!) i sprawdź działanie myszy ponownie. Jeśli nie pomoże, radziłbym osobiście sprawdzić mysz pracującą na PS/2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melkon 0 Napisano 12 Grudzień 2006 Witam. Sprawdź poniższe detale, bowiem moim zdaniem mogą mieć znaczący wpływ na notoryczne pojawianie się tego incydentu:1. Czy temperatura podzespołów komputera podczas pracy jest unormowana? 2. Czy Twoja mysz działa na porcie USB? Jeśli tak, wypnij wszystkie inne urządzenia korzystające z tego portu (przy wyłączonym PC!) i sprawdź działanie myszy ponownie. Jeśli nie pomoże, radziłbym osobiście sprawdzić mysz pracującą na PS/2. Dzięki za zainteresowanie. Temperatury wg programu SpeedFan: Temp.1 34*C Temp.2 30*C Temp.3 46*C Temp.HDD 28*C Mysz mam cały czas podłączoną do PS/2 Dzisiaj, przez dwie godziny wogóle zniknęły sterowniki myszy w menedżerze. Pojawiły się po ponownym uruchomieniu komputera. Denerwuje mnie to "bip" wydawane przez głośnik komputera,a w tym właśnie czasie zawiesza się kursor myszy. Myślę że mam jakiegoś trojana którego żaden mój program antivirus nie może usunąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 12 Grudzień 2006 Dzięki za zainteresowanie. Temperatury wg programu SpeedFan: Temp.1 34*C Temp.2 30*C Temp.3 46*C Temp.HDD 28*C te temperatury to w idle? czy jak np; grasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melkon 0 Napisano 12 Grudzień 2006 W idle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 12 Grudzień 2006 Dzięki za zainteresowanie. Temperatury wg programu SpeedFan: Temp.1 34*C Temp.2 30*C Temp.3 46*C Temp.HDD 28*C Mysz mam cały czas podłączoną do PS/2 Dzisiaj, przez dwie godziny wogóle zniknęły sterowniki myszy w menedżerze. Pojawiły się po ponownym uruchomieniu komputera. Denerwuje mnie to "bip" wydawane przez głośnik komputera,a w tym właśnie czasie zawiesza się kursor myszy. Myślę że mam jakiegoś trojana którego żaden mój program antivirus nie może usunąć. hmm temp 3 to jest albo chipset albo Aux ... jeśli chipset to jest mu dużo za gorąco bo to jeszcze w idle jest hmm albo daj lepiej screena z everesta ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach