Taten 0 Napisano 5 Grudzień 2006 Zastanawiam sie nad kupnem nowego sprzętu. Jak już napisałem mam 4000zł do wydania na samo pudło. Ma służyć głównie do grania, przez najbliższe 3 lata Czekam na propozycje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 5 Grudzień 2006 Intel Core 2 Duo E6300 BOX 689 zł Asus P5B Deluxe /iP965/ 639 zł GoodRam 2GB (2x1GB) PC800 CL5 PRO 899 zł Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 309 zł Microstar GeForce 7900GTO 512MB 999zł Huntkey 350W 199 zł Benq 16xx 120zł Obudowa 100zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 5 Grudzień 2006 Zasilacz to wszystko pociągnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 5 Grudzień 2006 Zasilacz to wszystko pociągnie? hmm tak ;] 400W mocy realnej ma ;] a ten sprzet wcale tak dużo nie bierze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Furmano 0 Napisano 5 Grudzień 2006 4k fajna kwota, ja miałem ostatnio nie lada problem ze złożeniem kompa za 1k zestaw Andrzeja ok - ale ja bym wziął zasiłke 400W bo 350 to min zalecane przez producentów kart 7900 i napęd zmieniłbym na coś LG bo o Benq ludzie różnie piszą nie wiemy czy będzie OC hmm tak ;] 400W mocy realnej ma ;] a ten sprzet wcale tak dużo nie bierze ;] jak to?? przecież jeżeli jest napisane że 350 W to jest to zawsze moc maksymalna i jeżeli przyjmiemy 80% skuteczności PSU ( co jest b.dobrym wynikiem) to i tak wyjdzie poniżej 300 W rzeczywistego obciążenia. Chyba że coś się zmieniło o czym nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 5 Grudzień 2006 Proponuje dołożyć 60 zł i wziąć Topowera 420 P7 U12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 5 Grudzień 2006 relaxx panowie. Huntkey 350W ma realne 400W. na targach tuningu we wrocku przez kilka minut ciągnął chyba ponad 500W P.S a nie mówiłem ze tu ci dobrze doradzą ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Furmano 0 Napisano 5 Grudzień 2006 hyntkey 350 W ma 400 W ale nie realne tylko "szczytowe"- może sie utrzymywać przez chwilę, w te 500 W to jakoś nie wierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 5 Grudzień 2006 http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 a na targach we wrocku pociągnął dokładnie 550W (na platformie testowej sklepu angela (chyba)) tyle ze.... tylko 4 minuty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Furmano 0 Napisano 5 Grudzień 2006 nie to żebym był jakimś ekstra niedowiarkiem ale uwierze dopiero jak pokarzesz jakiś test przeprowadzony w miarę rzetelnie. Tak na zdrowy rozum - gdyby zasilacz naprawdę dysponował mocą "realną" ( takiego określenia nawet nie ma chyba w odniesieniu do PSU) 400 W to czemu producent pisze 350??? przecież to działałoby na niekorzyść producenta, a nie sądzę żeby firma chciała zaszkodzić samemu sobie i czekać aż to użytkownicy zorientują się że zasilacz ma 400 a nie 350W i napiszą to w internecie. http://zenfist.pl/pID/164.htm tutaj jest specyfikacja Huntkey 350 W - "moc szczytowa 450" nie ma nic o mocy "realnej" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 6 Grudzień 2006 relaxx panowie. Huntkey 350W ma realne 400W. na targach tuningu we wrocku przez kilka minut ciągnął chyba ponad 500W Super, i zjarał się po 4 minutach jak to później napisałeś, świetne pocieszenie. Na takiej zasadzie to mój Codegen 300 W pewnie 200 W wytrzymywał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 6 Grudzień 2006 Bo 400W czterystu watom nie równy Ale to tak jak z Fortronami, też niby 300W a ma ponad, niektóre nawet do 370W sięgają. Po prostu tak jest a dlaczego to nie powiem bo to nie moja działka Ale to nie jest żadna nowość przecież :> Coś was chłopaki ominęło. Bierz tego Huntkeya bo spokojnie wystarczy, tym bardziej, że pewnie przez jakiś czas nie będziesz już zmieniał sprzętu, a skoro nie wsadzisz tam teraz GF 8xxx to Huntkey wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 6 Grudzień 2006 hyntkey 350 W ma 400 W ale nie realne tylko "szczytowe"- może sie utrzymywać przez chwilę, w te 500 W to jakoś nie wierze to co pisze na nalepce to można sobie w buty schować ;] Super, i zjarał się po 4 minutach jak to później napisałeś, świetne pocieszenie. Na takiej zasadzie to mój Codegen 300 W pewnie 200 W wytrzymywał. lol chyba jest mała różnica między 350W na nalepce i 550W przez 4min a 300W na nalepce i 200W przez 1sek ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 6 Grudzień 2006 to co pisze na nalepce to można sobie w buty schować ;] lol chyba jest mała różnica między 350W na nalepce i 550W przez 4min a 300W na nalepce i 200W przez 1sek ;] Nie ma różnicy, bo oba zasilacze nie radzą sobie z odpowiednio 550 i 200 W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 6 Grudzień 2006 Nie ma różnicy, bo oba zasilacze nie radzą sobie z odpowiednio 550 i 200 W. ale ten komp nie weżmie nigdy 550W ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taten 0 Napisano 6 Grudzień 2006 Zasilacz zasilaczem, a jak głośno sprzęt będzie pracował? Będzie się dało przy nim spać?? I ceny podajecie w oparciu o ? Takich parę pytań laika. P.S Mhm dzięki Milans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 6 Grudzień 2006 Zasilacze Topowera są niemal bezgłośne (miałem model P5 450W i był cichuteńki). A jak pod tym względem przedstawia się huntkey to nie mam pojęcia. Ceny w oparciu o www.skapiec.pl/ceneo.pl/allegro.pl/komputronik.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 6 Grudzień 2006 Oto co ja proponuje: Procesor: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 1066 FSB 2MB cache - 680 zł Chłodzenie CPU: Scythe Mine rev.B - 139 zł - +ŁATWOŚĆ MONTAŻU+ Płyta główna: ABIT AB9 Pro BOX LGA 775 Intel 965 Dual DDR2 800 - 580 zł - Abit to abit Pamięć: 2 x 1 GB DDR2 800 CL4 - 1099 zł lub Patrioty DDR2 800 LLK CL4 Karta graficzna: MSI 7900GTO - 999 zł Dysk Twardy: Seagate Barracuda 7200.10 250GB Serial ATA/300 7200rpm 16MB cache NCQ (zapis prostopadły) - 290 zł Nagrywarka DVD: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H22L LightScribe bulk black - 162 zł Napęd FDD : 3,5" 1,44MB czarny panel przedni - 25 zł Zasilacz: Topower SPW-480 EZA - 268 zł - odpinane kable... bardzo mocne linie jak tą klasę cenową (używam i sobie chwale ) I też szczytową moc ma większą Obudowa: Obudowa Spire BlackFin SP-6190B czarna - 120 zł RAZEM: 4362 zł Przy czym... jest chłodzenie konkret (czemu wszyscy to pomijają... cwaniaczki ), pamięć też konkret (GoodRam - nc)... no i zasilacz Liczenie dodatkową moc gratis w zasiłce na to chyba nie za rozsądny pomysł. Jak ktoś sobie chce pograć na loterii do może iść do totolotka ... straty są mniejsze No tak jak wspomniał darek Topowery są ciche... i tańsze od konkurencji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 6 Grudzień 2006 Płyta główna: ABIT AB9 Pro BOX LGA 775 Intel 965 Dual DDR2 800 - 580 zł - Abit to abit heh ... Liczenie dodatkową moc gratis w zasiłce na to chyba nie za rozsądny pomysł. Jak ktoś sobie chce pograć na loterii do może iść do totolotka ... straty są mniejsze No tak jak wspomniał darek Topowery są ciche... i tańsze od konkurencji... odezwa do Marka (tak tego Marka ;]) skończ to <On wie co> ;P i powtarzam ten zestaw nigdy nie weżmie 350W ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taten 0 Napisano 16 Styczeń 2007 Umm musiałem się wstrzymać z zakupem PC. Drobne problemy z kasa . Czy te propozycje są wciąż aktualne? Czy w nowym roku coś się zmieniło na rynku? Warto inwestować w kompa pod Viste ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 16 Styczeń 2007 Umm musiałem się wstrzymać z zakupem PC. Drobne problemy z kasa . Czy te propozycje są wciąż aktualne? Czy w nowym roku coś się zmieniło na rynku? Warto inwestować w kompa pod Viste ? hmm zależy o co ci chodzi z tym kompem pod Viste? ale co do grafy to teraz opłaca się poczekać do marca na GeForce 8600 GTS/Ultra/GT oraz GeForce 8300 GS/GT ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach