Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Dariusz K.

Co kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam procek Sempron 2200 pod socket A, Radeon 9250, 768 ramu.

Teraz zastanawiam się czy jest sens wymienić grafikę na Radeon 1600Pro

A może już nie ma sensu i trzeba tylko myśleć o wymianie płytki z prockiem na plytke z Athlonem pod socket 939 wraz z grafiką pod PCI Express??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć

Mam procek Sempron 2200 pod socket A, Radeon 9250, 768 ramu.

Teraz zastanawiam się czy jest sens wymienić grafikę na Radeon 1600Pro

A może już nie ma sensu i trzeba tylko myśleć o wymianie płytki z prockiem na plytke z Athlonem pod socket 939 wraz z grafiką pod PCI Express??

Przypuszczam, że komputer będzie służył do gier? Jeśli tak to z racji że masz względnie ramu i jednak trochę słaby procek który jednak powinien jeszcze dawać rady możesz się skusić na zakup. Jednak nie wiem czy warto wydawać grubo ponad 300zł, tym bardziej że socket A idzie w zapomnienie. Jeśli masz fundusze wymień płytę z prockiem. Ale to moja opinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej sprzedac to co masz i kupic semprona s.939, jakąs tanią płyte, 1 gb ramu (w 2 kosciach) do tego galaxy 7300GT :D - bedzie chłodniej, ciszej i wydajniej a dozłozysz do tego około 100 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze ile jesteś w stanie przeznaczyć na modernizację ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po pierwsze ile jesteś w stanie przeznaczyć na modernizację ?

Problem w tym, że narazie to mam tylko na radeona 1600Pro, ale mam nadzieje że za kilka miesiecy bede mial juz wiecej, bo chyba nie ma sensu kupowac samej grafiki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, lepiej dozbierać i kupić całość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile dostaniesz za proca, płytę, grafę i ram? i ile pieniędzy możesz do tego dołożyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za płytę dostanie około 130zł. Za grafę około 80zł. Podejrzewam, że masz DDR 3x256MB czyli za każdą kość po 50zł co daje 150zł. Za sprzedaż powyższych podzespołów dostaniesz około 360zł. Kolejna sprawa skoro zmieniasz proca to i przydała by się wymiana płyty głównej, jaki jest jej model ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...