aron33 0 Napisano 19 Listopad 2006 Musiałem zainstalować (w celach eksperymentalnych) xp podwójnie (na różnych partycjach). Przy starcie wybieram, którą instalację chcę uruchomić. Ale teraz już nie potrzebuję dwóch i chcę się pozbyć jednej z instalacji. Jak to zrobić bezpiecznie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 0 Napisano 19 Listopad 2006 hmm może przez panel sterowania => deinstalacja systemu widnows? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damianek 0 Napisano 19 Listopad 2006 Sformatować jedną z nich? Boot menager powinien sobie poradzić z usunięciem wpisu:) Moim zdaniem będzie najszybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 19 Listopad 2006 Musiałem zainstalować (w celach eksperymentalnych) xp podwójnie (na różnych partycjach). Przy starcie wybieram, którą instalację chcę uruchomić. Ale teraz już nie potrzebuję dwóch i chcę się pozbyć jednej z instalacji. Jak to zrobić bezpiecznie? format jednej partycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 19 Listopad 2006 Windowsy na siebie nieoddziałują w żaden sposób. Tak więc format nie jest konieczny. Możesz pozbyć się drugiej windy tradycyjnymi metodami, ppm delete itd Najpierw odkryj wszystkie pliki żebyś wywalił też ukryte systemowe. Potem otwórz plik boot.ini z dysku C i wywal linijkę dotyczącą drugiego windowsa, zniknie wtedy wybór systemu przy uruchamianiu komputera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dex 2 Napisano 20 Listopad 2006 i ustaw czas na 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 20 Listopad 2006 Znaczy, jeżeli wywali linijkę to ekran sie nie pojawi wiec z tym czasem juz niekoniecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aron33 0 Napisano 21 Listopad 2006 Dziękuję za odpowiedź. Na innym forum ktoś mi też odpowiedział, więc pozwalam sobię zacytować, bo komuś może się przydać. prawy klawisz myszy na Mój komputer>>>Własciwosci>>>Zawansowane>>>.Uruchamianie i odzyskiwanie,Ustawienia>>>Usuń nie potrzebny wpis w notatniku. Tak to ma wyglądać: QUOTE [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 22 Listopad 2006 Napisalem ci to samo Tylko innym sposobem, bo neiktorzy wywalaja skrot do moj komputer ze startu zamiast wlasciwosci ekranu iw tedy nie wejdziesz w ten spsoob w opcje panel systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach