Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Icemat Siberia

Rekomendowane odpowiedzi

Heja, co myślicie o tych słuchawkach? Mieliście jekiedyś na uszach? Bo ja taki zamierzam je kupić :)

Słuchawki:

* Philips SHP 8900 - klik - nowość na rynku... poprzedni model naprawdę był w porządku... cena wyższa niż Icemat

* SENNHEISER HD 497 - klik

* SENNHEISER HD-465 - klik - droższe od poprzednich... parametry podobne... końcówka duży jack...

* KOSS UR-40 - klik

Wszystkie słuchawki typu otwartego ;)... są jeszcze studyjne (zamknięte z reguły, DJskie... (odchylana jedna słuchawka)... nie podawałem bo jednak może to być dla kogoś nieudogodnienie ;)

Sennheiserów jest mnóstwo w tym przedziale cenowym... nie wiem po co aż ich tyle :P... drobne różnice i słuchawek mnóstwo ;P

Mikrofony:

* ?? - klik - hmmm... ciekawe :P

* Trust MC-2200 - klik - cena ok 25 zł... właśnie tego używam... i naprawdę konkret

Ciekawe propozycje Nerio, zastanawiałem się nawet wcześniej nad tym Philipsem, ale on nie ma chociażby regulacji głośności...

A odnośnie mikrofonu to tak jak już pisałem, mam Media-Tech 382. Naprawdę dobry mikrofon, jakościowo i konstrukcyjnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe propozycje Nerio, zastanawiałem się nawet wcześniej nad tym Philipsem, ale on nie ma chociażby regulacji głośności...

A odnośnie mikrofonu to tak jak już pisałem, mam Media-Tech 382. Naprawdę dobry mikrofon, jakościowo i konstrukcyjnie

Ja używam ściszania/zgłaśniania na klawiaturze ;)... działa bez dodatkowych sterowników... tylko klawiatura musi mieć taki bajer ;)...

Miałem już słuchawki z taką regulacją... ale b. rzadko używałem... To chyba kwestia przyzwyczajenia ;)

Fajna baza opinii ;) - klik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom, szkoda tylko że Icemata nie ma :) Ja chce zrobić tak, że do karty muzycznej podepne rozgałęźnik do którego podepne wieżę i te słuchawy. Jak będe chciał sobei posłuchać muzy przez wieże to zciszam maxymalnie słuchawki i już. Jeśli natomiast chce posłuchać "czegoś" przez słuchawki to albo wyłączam wieże, albo ją zciszam całkowicie :) - także regulacja głośności się przyda napenwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nom, szkoda tylko że Icemata nie ma :) Ja chce zrobić tak, że do karty muzycznej podepne rozgałęźnik do którego podepne wieżę i te słuchawy. Jak będe chciał sobei posłuchać muzy przez wieże to zciszam maxymalnie słuchawki i już. Jeśli natomiast chce posłuchać "czegoś" przez słuchawki to albo wyłączam wieże, albo ją zciszam całkowicie :) - także regulacja głośności się przyda napenwo.

Rozgałęźnik o_O? Weź nie używaj takiego badziewia... jakość dźwięku spada strasznie... Co masz za kartę dźwiękową...?

Moja propozycja:

schemat.jpg

W taki sposób:

* nie trzeba dodatkowej regulacji na kablu (głośność ustawiasz pilotem ;))

* kabel (przedłużacz) masz zamocowany pod biurkiem, w razie wyboru słuchawek z mikrofonem... kabel od mikrofonu jesteś w stanie podłączyć do komputera ;)

* nie ma strat jakości... jeżeli oba kable są bdb jakości np. prolink exclusive ;)

* moim zdaniem większa wygoda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno trochę spadnie ale nie widzę innego rozwiązania. Przecież nie będe co chwila wchodził pod biurko i przełączał kabelki od wieży i od słuchawek. Chyba żeby podłączyć słuchawki pod wieże która będzie podłączona do kompa? Jak myślicie? A moja karta dźwiękowa to Sound Blaster Audigy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napewno trochę spadnie ale nie widzę innego rozwiązania. Przecież nie będe co chwila wchodził pod biurko i przełączał kabelki od wieży i od słuchawek. Chyba żeby podłączyć słuchawki pod wieże która będzie podłączona do kompa? Jak myślicie? A moja karta dźwiękowa to Sound Blaster Audigy

Trochę... jakość spada tak że lepiej nie myśleć... :P Rozwiązanie w poprzednim poście ;) Karta na pewno masz lepszą niż integre... i słuchawki też można podpiąć bezpośrednio pod kartę... a żeby nie latać co chwile pod biurko to tak samo... kupić przedłużacz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale Twój rysunek to jest dokładnie to samo co napisałem w moim ostatnim poście tak? Tzn. Wieża podłączona do kompa (2chinche, minijack), następne w wieży do wyjścia słuchawkowego podłączone słuchawki, dobrze rozumuję? Wtedy nie stracę na jakości dźwięku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hmm, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale Twój rysunek to jest dokładnie to samo co napisałem w moim ostatnim poście tak? Tzn. Wieża podłączona do kompa (2chinche, minijack), następne w wieży do wyjścia słuchawkowego podłączone słuchawki, dobrze rozumuję? Wtedy nie stracę na jakości dźwięku?

Tak dobrze rozumisz ;)... lub tak jak powiedziałem kabel do dźwiękówki... żeby nie latać pod biurko ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dobrze, że dobrze rozumuje, tylko cały czas nie rozumiem czemu jeśli zrobie tak jak mówiłem (mówiłeś) to mam latać pod biurko-wszytsko będzie pzrecież podłączone "na stałe". No tylko słuchawy będą czasem od wieży odpinane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w tym rzecz, że mi chodziło o to żebyś nie musiał latać pod biurko (wcześniej pisałeś że chcesz trójnik podpiąć żeby się nie schylać pod biurko) ;) Może nie zrozumiałeś drugiej opcji: kabel do dźwiękówki... czyli podpięcie przedłużacza na stałe ;) i umocowanie go w wygodnym miejscu pod ręką ;) wybór należy do ciebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tak zrobie, bo skoro mówisz że przez rozgałężnik strace dużo na jakości to ja tak nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Kabelki:

* komputer=>wieża: klik - właśnie taki kabelek mam ;)... są oczywiście droższe (np. Profigold etc :P)... ale to już zależy kto ile chce wydać ;)

* przedłużacz (5m) - klik - są tęż krótsze... i dłuższe... zależy jak długi potrzebujesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha kabelek komp->wieża mam identyczny, fajny jest i dobry jakościowo :) Tylko nadal nie rozumiem po co mi ten przedłużacz , wieża stoi niecały metr ode mnie.

Edit: Cały czas się zastanawiam po co kupiłem kabel wieża-> komp ze złotymi końcówkami skoro wejścia/wyjścia w wieży/kompie nie są złocone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchawki zakupione, jutro będą u mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchawki Icemat Siberia doszły dziś do mnie. Słuchałem z nich krótko bo byłem w szkole dziś od 15 do 20. Moge powiedzieć tylko jedno. Po włożeniu ich na uszy i włączeniu soundtracka z Gothica 3, szczęka mi opadła. W życiu nie słyszałem dźwięków lepszej jakości. Ludzie, kupujcie! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie ;)... a jak podłączyłeśicon14.gif... kupiłeś już kabelicon14.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypaśne, niespodziewałem się, aż takiego kopa. Narazie słuchawki są podłączone do wieży. Ale mówie Wam, bdb jakość to mało powiedziane...!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam senki hd 205 i nie narzekam ; ] Dzwiek jest dobry, bardzo dobrze wygłuszają otoczenie - a to dla dj'a najwazniejsze. Pozatym jedno ucho skrętne i ładnie wygladają ;) pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...