Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
MANIAK

komputer do 4500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

nie to była wina tego że płyta instalacyjna windowsa była bez SP2 który został dograny później z drugiej płyty

a artefakty zostały chyba wyleczone, tzn nie wiem na 100% bo jest tak dziś byłem u tego kumpla zrobić mu reinstal windy (bo za pierwszym razem było to robione na szybko bez robienia odpowiednio dużych partycji) i po wejściu do systemu i poruszeniu jakimś otwartym okienkiem (np. mój komputer) wysypywały się arty. Zainstalowałem stery od płyty głównej i od grafiki (inne niż wcześniej) i przestały się pojawiać arty, podobno w CS'ie też zniknęły, jak kiedyś tam będę to zrobię mu 3d marki i będzie wiadomo na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie to była wina tego że płyta instalacyjna windowsa była bez SP2 który został dograny później z drugiej płyty

a artefakty zostały chyba wyleczone, tzn nie wiem na 100% bo jest tak dziś byłem u tego kumpla zrobić mu reinstal windy (bo za pierwszym razem było to robione na szybko bez robienia odpowiednio dużych partycji) i po wejściu do systemu i poruszeniu jakimś otwartym okienkiem (np. mój komputer) wysypywały się arty. Zainstalowałem stery od płyty głównej i od grafiki (inne niż wcześniej) i przestały się pojawiać arty, podobno w CS'ie też zniknęły, jak kiedyś tam będę to zrobię mu 3d marki i będzie wiadomo na 100%

?? Dziwne masz metody instalacji... :P No ale grunt, że działa. Swoją drogą będę musiał jakiś poradnik odnośnie instalacji windy napisać... żeby takich błędów ludzie nie robili... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy rozumiesz, mam na płycie win xp prof bez żadnego SP a na drugiej płycie mam SP niewiem jak byś to chciał inaczej zrobić niż ja to zrobiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj do kompa doszło jeszcze giga ramu (wymiana 2x 512MB na 2x 1GB) no i hmm ma ktoś pomysł dlaczego timingi nie są takie jakie powinny być?? tzn są: 5-5-5-16 a powinny 4-4-4-12 pozatym jakoś nie chcą działać w dualu mimo że to wersja właśnie do tego przeznaczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czego kupi?e? te pami?ci? Polecam sprawdzi? czy masz dobre napi?cie na ko?ciach (2.1V) i r?cznie ustawi? time-ingi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...