Maximus 0 Napisano 18 Październik 2006 Czesc kupilem nowego kompa z Intel @ Duo Core E6300 1.86 GHZ i ma płytę główną 775Dual-VSTA i jak mogę go podkręcic trochę podkręciłem ale tylko do 2.08 a potem do windy nie właczy sie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 18 Październik 2006 Z tego co czytałem to Conroe E6300 1,86 potrafi się kręcić powyżej 2,75 na chłodzeniu powietrznym i do tego chodzi stabilnie. Popróbuj po troszke podkręcać i daj znać ile wyciągnąłeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MANIAK 0 Napisano 18 Październik 2006 myśle że tu problemem może być płyta Asrock na chipsecie Via, podejrzewam że to ona jest tu problemem, ale może to tylko moja ślepa wiara w stereotypy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firekage 0 Napisano 19 Październik 2006 Na testach bylo , ze slabo sie kreci ta plyta. Lepsza za 320 to ASRock ConroeX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 19 Październik 2006 Z tą płytą nic nie zdziałasz. Słaba wydajność i podkręcalność. Zainwestuj j/w albo w GB DS-3 dużo więcej z niej wyciągniesz. A cena podobna do AsR 300zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 19 Październik 2006 Czesc kupilem nowego kompa z Intel @ Duo Core E6300 1.86 GHZ i ma płytę główną 775Dual-VSTA i jak mogę go podkręcic trochę podkręciłem ale tylko do 2.08 a potem do windy nie właczy sie? to słaba płyta ... przeważnie max 300FSB... Z tą płytą nic nie zdziałasz. Słaba wydajność i podkręcalność. Zainwestuj j/w albo w GB DS-3 dużo więcej z niej wyciągniesz. A cena podobna do AsR 300zł. DS3 za 300zł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firekage 0 Napisano 19 Październik 2006 Havok moze szlo ci o S3....bo DS3 to cos kolo 500 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 28 Październik 2006 Havok moze szlo ci o S3....bo DS3 to cos kolo 500 zl. HavoC jeśli już Mój błąd, faktycznie S3. Ale ds3 też niezła ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firekage 0 Napisano 29 Październik 2006 HavoC jeśli już Mój błąd, faktycznie S3. Ale ds3 też niezła ;p DS3 jest znacznie lepsza. Przedewszstkim tylko 3 fazy zasilania jesli sie nie myle oraz wzmacniane aluminiowe lepsze kondziory , ktore wytrzymaja O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podstavsky 0 Napisano 17 Listopad 2006 A w jakich mobosach jest 8 fazowy PWM? Bo ostatnio jest to popularne rozwiązanie jeśli chodzi o systemy zasilania procesorów w high-endowych płytach... DFI na nf590U ma już taki modulator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekpol 0 Napisano 16 Grudzień 2006 A w jakich mobosach jest 8 fazowy PWM? Bo ostatnio jest to popularne rozwiązanie jeśli chodzi o systemy zasilania procesorów w high-endowych płytach... DFI na nf590U ma już taki modulator? Płyty główne Asusa mają 8 fazowe zasilanie Gigabyte chwali sie że ma 12 fazowy system zasilania ale tak naprawdę jest to 6 tylko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 0 Napisano 17 Grudzień 2006 archeolog! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Furmano 0 Napisano 17 Grudzień 2006 Płyty główne Asusa mają 8 fazowe zasilanie Asus P5B Delux - wersje "Vanilla" (non deluxe) nie posiadają 8 fazowego zasilania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silent 0 Napisano 30 Grudzień 2006 a do ilu moge podkręcić procka Intel Core 2 Duo E6600 2,40 GHz przy płycie głownej Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLI Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLI na chipset NVidia. >>?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Furmano 0 Napisano 30 Grudzień 2006 nikt kto zna sie na podkręcaniu nie odpowie Ci na takie pytanie bo każdy sprzęt kręci się inaczej a ostateczny wynik zależy od większej ilości czynników niż tylko od płyty głównej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 30 Grudzień 2006 a do ilu moge podkręcić procka Intel Core 2 Duo E6600 2,40 GHz przy płycie głownej Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLI Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLI na chipset NVidia. >>?? nikt dokładnie nie powie Ci do ilu wykręcisz ale myśle że spokojnie ponad 3Ghz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silent 0 Napisano 30 Grudzień 2006 wiem ze nie tylko zalezy od plytki glownej ale ona takze czesciowo wplywa ale pytam sie do jakiej granicy rozsadku mozna pokrecic procka chlodzonego powietrzem bo rozumiem jakby byl chlodzony cieklym azotem w jakiej granicy rozsadku miesci sie podkrecenie tego procka by nie obciazac go bardzo i zeby działał normalnie o to mnie chodiło zadając pytanie do ilu mogę podkręcić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 30 Grudzień 2006 wiem ze nie tylko zalezy od plytki glownej ale ona takze czesciowo wplywa ale pytam sie do jakiej granicy rozsadku mozna pokrecic procka chlodzonego powietrzem bo rozumiem jakby byl chlodzony cieklym azotem w jakiej granicy rozsadku miesci sie podkrecenie tego procka by nie obciazac go bardzo i zeby działał normalnie o to mnie chodiło zadając pytanie do ilu mogę podkręcić monitoruj temperatury - podkręcaj aż procke dobije do 55*C pod maxymalnym obciążeniem (np; w trakcie gry) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silent 0 Napisano 1 Styczeń 2007 AndrzejSnk ok thx dzieki sprawdze sobie na Earth 2160 bo on ma duze wymagania i zobacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@Ly 0 Napisano 12 Kwiecień 2007 Hehe, siema, szukalem po google ile sie dalo, ale juz wymiekam. Powiedzcie, lub napiszsci poradnik jak podkrecic ten procesor Krok po kroku . Da sie go chyba tylko i wylacznie podkrecic przez szyne, ale nie wiem jak to zrobic. Mam sprzet taki jak w podpisie. I chce podkrecici procka i karte graficzna, HELP !! HELP na poczciwego starego / zapracowanego nie majacego czasu na nic czlowieka . Wielka prosba, kroczek po kroczku, bo jestem laik, a boje sie ze cos spieprze, chcoazi slyszalem, ze teraz w tych nowych sprzetach nie da sie nic spieprzyc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firekage 0 Napisano 13 Kwiecień 2007 Powiedzcie, lub napiszsci poradnik jak podkrecic ten procesor Krok po kroku . http://forum.pclab.pl/t197951.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach