Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Lora

Jak uruchomić XP w trybie awaryjnym

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie , chyba nic nie musze dodawać. Wiem ze w win98 było to chyba F8 a w XP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak w temacie , chyba nic nie musze dodawać. Wiem ze w win98 było to chyba F8 a w XP?

też :)

tylko wtedy pojawi ci się lista i musisz najechać na tryb awaryjny i enter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie tu jest problem, bo oprocz tego ze f8 to biosowe wybieranie bootowania dyskow, to jescze mam naprawde cwierc sekundy aby uruchomic "windowsowe" f8. ale wtedy pojawia mi sie monit o wybór sytemu, ktory chce wybrac :( nie ma tam zadnego trybu awaryjnego, ani nic takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisz dokładnie co rozumiesz poprzez pojęcie pojawienia sie monitu wyboru systemu... Pojawia się lista zawierająca (co dokładnie)?

Czy masz dyskietkę startową? Może być od innej wersji systemu (np. Windows 98)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawia się zapewne ekran który jest podczas gdy posiadamy dwa systemy na dysku.

Co do tego ćwierć sekundy...dlaczego nie zaczniesz klikać F8 od początku startu kompa? ;) Klikaj aż do skutku.

Swoją drogą dziwne...powinno bez problemu działać :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojawia się zapewne ekran który jest podczas gdy posiadamy dwa systemy na dysku.

Dokładnie o to chodzi!! mimo ze posiadam jeden system.

Co do tego ćwierć sekundy...dlaczego nie zaczniesz klikać F8 od początku startu kompa? Klikaj aż do skutku.

W tym problem ze nie moge, bo jezeli nacisne wczesniej uruchamia się bioosowy wybór dysków, dla rozruchu systemu. czyli wyskakuje okno gdzie mam wybór wszytkich napedów jakie posiadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wtedy klikasz na hdd enter i znowu nawalasz w F8...nie da rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nietety nie, bo znowu pojawia się to samo okno.Jest tylko bardzo!!! krótki moment kiedy F8 "potraktowane" jest po "windowskiemu" Jeżeli już trafie w ten moment ( tuż przed samym ładowniem windowsa i po zainicowaniu - nie wiem jak to nazwać - sprzetu) to i tak pojawia się opcjaprzełanczania systemu na inny :( wiem jak wyglada menu włanczania trybu awaryjnego, a;e to pojawia sie tylko wtedy gdy sytem ma awaryjne lądowanie :D Nie potrafie jednak uruchomić tego ręcznie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak ci sie sytem laduje (jest to logo windy i kreseczki na dole uciekaja) wylacz kompa, nastepie wlacz i powinno ci wyswietlic ze ostatnio system nie otworzyl sie do konca bleblebele.... tam bedzie do wyboru jak otworzyc system: normalnie, tryb awaryjny itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale miałam taką sytacje i chciałabym, aby się to nie powtórzyło: dokonałam aktualizacji i system nie odpalał. Stawał w momencie, gdy miało się pojawić logo, kreseczki itp itd. Chciałam wtedy uruchomić tryb awaryjny aby móc zalogować się do systemu i spróbować odinstalować aktualizacje itp itd, ale niestety nie mogłam. Dlatego zależałoby mi aby móc uruchomić system awaryjny poprzez klawisz. Do takiej sytuacji o jakiej mówisz Michale nie zostałam "dopuszczona" w momencie awarii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy próbowałaś może wyłączyć biosową opcję bootowania dysków? może to coś pomoże..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety w Biosie nigdzie nie ma takiej opcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety w Biosie nigdzie nie ma takiej opcji

Jest , zle szukasz. To ma kazdy komputer. Sprawdz w Advanced Bios Features

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas gdy pojawi Ci się menu wyboru systemu operacyjnego wciśnij F8, powinno pojawić Ci się znowu to samo menu i musisz wybrać do którego systemu to F8 ma zostać włączone. Wybierasz ten system który chcesz uruchomić i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...