fantazjusz 0 Napisano 11 Październik 2006 Witam, Tydzień temu zmieniłem podzespoły wkomputerze: płytę główną, RAM, procesor, grafikę. Przeinstalowałem system i zauważyłem, że po godzinie/dwóch grania albo wykonywania ciężkiej czynności (kopiowanie dużych plików, obróbka audio/wideo) Windows pokazuje mi taki oto ekran (po którym muszę niestety restartować bez możliwości zapisu czegokolwiek): czy wiecie co takie ekran może znaczyć? odpaliłem program testujący pamięć i wszystkie podzespoły i nie wykazał żadnych błędów. Moja specyfikacja: Płyta Gigabyte GA-965P-S3 Proc Pentium 4 3,0 GHz + Ninja Scythe RAM Goodram 667MHz CL5 DDR2 2x512MB Grafika Galaxy 7300GT 256MB PCI-E chłodzenie Zalmana Zasilacz Antec 450W (nowy) 2 dyski twarde NTFS: 40GB IDE (stystemowy) oraz 250GB SATA Proszę Was o pomoc lub wskazówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 11 Październik 2006 Support Microsoftu wskazuje, ze wina moze byc pamiec (ktora jest sprawna bo ja sprawdziles) lub plyta glowna (i to moze byc nasz winowacja). Jezeli masz taka mozliwosc, to zmien plyte glowna. Wyjmij i wloz jeszcze raz karte graficzna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fantazjusz 0 Napisano 11 Październik 2006 Support Microsoftu wskazuje, ze wina moze byc pamiec (ktora jest sprawna bo ja sprawdziles) lub plyta glowna (i to moze byc nasz winowacja). Jezeli masz taka mozliwosc, to zmien plyte glowna. Wyjmij i wloz jeszcze raz karte graficzna. poprzednio sprawdzalem cały system programami dioagnostycznymi, nic nie wykazały. ale odpaliłem program memtest i w niecałe 30 min. testu wysypał 10 błędów RAMu podając mi przy tym przeróżne oznaczenia. Czyli wychodzi na to, że to raczej RAM. Dziwne, bo to nowe moduły dobierane fabrycznie w parowane duale, z tej samej serii i o tej samej pojemności. No i nie sa to no-name'y, ale najwyraźniej Goodramowi do nich niealeko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 11 Październik 2006 poprzednio sprawdzalem cały system programami dioagnostycznymi, nic nie wykazały. ale odpaliłem program memtest i w niecałe 30 min. testu wysypał 10 błędów RAMu podając mi przy tym przeróżne oznaczenia. Czyli wychodzi na to, że to raczej RAM. Dziwne, bo to nowe moduły dobierane fabrycznie w parowane duale, z tej samej serii i o tej samej pojemności. No i nie sa to no-name'y, ale najwyraźniej Goodramowi do nich niealeko Goodramy (D9?) i Gigabyte na 965P nie najlepiej dobrałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 11 Październik 2006 poprzednio sprawdzalem cały system programami dioagnostycznymi, nic nie wykazały. ale odpaliłem program memtest i w niecałe 30 min. testu wysypał 10 błędów RAMu podając mi przy tym przeróżne oznaczenia. Czyli wychodzi na to, że to raczej RAM. Dziwne, bo to nowe moduły dobierane fabrycznie w parowane duale, z tej samej serii i o tej samej pojemności. No i nie sa to no-name'y, ale najwyraźniej Goodramowi do nich niealeko To sam sobie na pytanie odpowiedziales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fantazjusz 0 Napisano 11 Październik 2006 Goodramy (D9?) i Gigabyte na 965P nie najlepiej dobrałeś mogę więc prosić o jakieś sugestie odnośnie zamiany? Jaka marka pamięci by się sprawdziła? Geile i Patrioty nie wchodzą w grę, bo są za drogie Kingstony będą dobre? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 11 Październik 2006 mogę więc prosić o jakieś sugestie odnośnie zamiany? Jaka marka pamięci by się sprawdziła? Geile i Patrioty nie wchodzą w grę, bo są za drogie Kingstony będą dobre? Wg mnie Kingstony cena/jakość są bardzo dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 11 Październik 2006 Wg mnie Kingstony cena/jakość są bardzo dobre a według mnie nie... Partrioty lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach