Qdi 0 Napisano 1 Październik 2006 tak się zastanawiam czy używanie przegladarki ma znaczenie przy filtrowaniu inforamcji z netu. Bo np uzywam opery na codzien i po dwoch miesiacach od formatowania nie miałem zainstalowango antyspywara. Dzisiaj zainstalowałem i miałem tylko dwa małe jakies tam spywaryki do usuniecia. Natomiast osoby ktore uzywaja IE juz po tygodniu od formatownia maja pełno syfu. Czy to jest przypadek czy cos w tym jest? Pisze to bo tak w zasadzie wynika to tylko z moich obserwacji. Co o tym sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insert 0 Napisano 1 Październik 2006 Natomiast osoby ktore uzywaja IE juz po tygodniu od formatownia maja pełno syfu. Czy to jest przypadek Ja sądze, że to wina nieudolności silnika zabezpieczeń przeglądarki i jest to kolejny powód, dla którego IE powinno strzec się jak czarta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 1 Październik 2006 J/W IE rządzi ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 1 Październik 2006 tak się zastanawiam czy używanie przegladarki ma znaczenie przy filtrowaniu inforamcji z netu. Bo np uzywam opery na codzien i po dwoch miesiacach od formatowania nie miałem zainstalowango antyspywara. Dzisiaj zainstalowałem i miałem tylko dwa małe jakies tam spywaryki do usuniecia. Natomiast osoby ktore uzywaja IE juz po tygodniu od formatownia maja pełno syfu. Czy to jest przypadek czy cos w tym jest? Pisze to bo tak w zasadzie wynika to tylko z moich obserwacji. Co o tym sądzicie? Hmm, trochę głupie pytanie, bo przecież sam zauważyłeś jaka jest róznica pomiędzy Operą, a IE. Jak będziesz zakładać ten system informatyczny w firmie to poradź wszystkim korzystać z Opery lub FF (choć ja radze te pierwsze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burzaq 0 Napisano 1 Październik 2006 Moim zdaniem to zależy od umiejętności konfigorowania przeglądarki. Ja używam IE od bardzo dawna i nie złapałem jeszcze ani jednego syfa za pomocą tej przegladarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 1 Październik 2006 Jak będziesz zakładać ten system informatyczny w firmie to poradź wszystkim korzystać z Opery nie bede sie pytał: tak zrobie , tylko jeszcze nie wiem (musze sprawdzic) czy można bo nie zawsze cos co jest freware dla uzytkownikow jest freware dla firm.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 1 Październik 2006 Opera na desktopy jest całkowicie darmowa. Zapłacic mozna jedynie za wsparcie via e-mail. Zdaje mi sie ze kosztuje ono 30 dolarow za rok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 2 Październik 2006 Moim zdaniem to zależy od umiejętności konfigorowania przeglądarki. Ja używam IE od bardzo dawna i nie złapałem jeszcze ani jednego syfa za pomocą tej przegladarki. moze masz racje, nigdy w sumie IE nie konfigurowałem, jak sie zainstalował XP tak IE sobie chodziło. A co dokładnie ustwiasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burzaq 0 Napisano 2 Październik 2006 Konfiguracja jest bardzo prosta, jednak czasochłonna. Trzeba po prostu odpowiednio skonfigurować niestandardowe ustawienia zabezpieczeń w Opcjach internetowych dla każdej strefy. I odpowiednio sklasyfikować najczęściej odwiedzane strony internetowe. Nie jest to może najszybsze rozwiązanie. Ktoś może powiedzieć, że w FF takie ustawienia są już od początku i będzie miał rację, ale trzeba też wziąść pod uwagę to, że nie w każdym przypadku da się inną przeglądarkę zainstalować. Na przykład w wielu firmach jest używany tylko IE ze względu na domenę Active Directory, której niektóre konfigurację nie pozwalają na korzystanie z innych przeglądarek, gdyż może to doprowadzić do zmniejszenie stabilności sieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 2 Październik 2006 I po co to wszystko jak mozna po prostu zainstalowac opere... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 2 Październik 2006 Też mam Operę... nie powiem... zła ta przeglądarka nie jest, czasem mnie tylko wk.. denerwuje, że nie zapamiętuje np. haseł... jak mam sie za każdym razem logować na pcc (nie forum, tylko na głównej) to mnie po prostu zalewa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 3 Październik 2006 Różdżka panie, różdżka. Ale czy przypadkiem wina nie stoi po stronie kodu strony? (stronie strony ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 3 Październik 2006 Najwyraźniej tak Bo mnie tam czasem loguje...czasem nie A tak mogę tylko spytać, opera ma jakieś filtry anty spyware? Bo nawet nie wiedziałem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 3 Październik 2006 denerwuje, że nie zapamiętuje np. haseł... Z uzywasz menadzera haseł w Operze? kombinajca klawiszy ctr +enter Ja co prawda używam opery - pod tym względem jest dobra - natomiast projektując strony czasmi są takie rozbieżnośći z IE, że głowa mała. Nie mówie że standardy wyznacza IE, bo najlepiej przystosowany jest Firefox- on to zawsze odpowiednio zinterpretuje "kodzik" Ale cóż używam, żebym widział jak wygląda strona tu i tu. Zresztą czasami niapotykam perełki w neceie gdzie w operze stronka jakas nie wydarzona a w IE wszytko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 3 Październik 2006 Też mam Operę... nie powiem... zła ta przeglądarka nie jest, czasem mnie tylko wk.. denerwuje, że nie zapamiętuje np. haseł... jak mam sie za każdym razem logować na pcc (nie forum, tylko na głównej) to mnie po prostu zalewa... Dacik a ja naciskam różdżkę i wszytsko działa, wszyściutko, nie to co Tobie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 3 Październik 2006 Qba, nie cwaniakuj Z tymi hasłami to zależy... na większości stron zapamiętuje... nawet na forum PCC... co do samej witryny... no way... takich przypadków jest kilka... już nie pamiętam tych pozostałych, bo rzadko tam wpadałem... Całkiem możliwe, że wina jest "po stronie strony" ;] P.S. Nie róbmy ze mnie tłuka... znam czarodziejskie moce różdżki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 3 Październik 2006 Mnie też na pcc nie zapamietuje a na forum tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Napisano 3 Październik 2006 U mnie tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach