Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

Otwarte, highendowe słuchawki Hi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

Kaj JA żyje :P... Śląsk=>RYBNIK :P Człowiek w pełnowymiarowych słuchawkach wygląda jak poschizowany :P... zapomniał wychodząc z domu sciągnąć słuchawek :P...

TO jest oczywiście tylko moje zdanie :P

Oj starsza pani :P... jak tam wygrzewanie słuchawek? Grają coraz lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nikt nie powie co myśli na temat słuchawek Icemat Siberia? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ich w zyciu nawet na oczy nie widzialem. Z reszta mowiles ze brat je ma i juz je kupiles wiec wybor wydaje sie byc swiadomy. Podzielisz sie wrazeniami jak juz je bedizesz mial i posluzysz sie komus innemu kto bedzie chcial cos w tym stylu kupic.

Sluchawki sa w porzadku, nie sa juz takie sztywne. Ja jestem poschizowany, to wszystko tłumaczy. Dzis w metrze ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli, ale ja naprawde mam w dupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A nikt nie powie co myśli na temat słuchawek Icemat Siberia? :(

;)... a do czego te słuchawki kupiłeś? Głównie do grania? Chodzi za pewne o to, że miały mieć mikrofon?

Plantronicsy są akurat bardziej renomowane, ale nie ma odpowiednika dla tych Icematów... (ten przedział cenowy)... więc myślę, że jak najbardziej OK ;)

Jedyne co mogłeś ewentualnie kupić to słuchawki bez mikrofonu i mikrofon oddzielnie ;)... ale to już każdy ma swoje upodobania ;)

Podziel się wrażeniami... jak już się już z nimi dobrze zapoznasz ;)

// Edit:

Znalazłem bardzo ciekawe słuchawki, cena... hmmm :P sporo :P: klik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jedyne co mogłeś ewentualnie kupić to słuchawki bez mikrofonu i mikrofon oddzielnie ;)... ale to już każdy ma swoje upodobania ;)

to jest chyba najgorsze rozwiązanie, strasznie niewygodnie się gra z oddzielnym mikrofonem, zawsze się musisz pochylić do niego. Grałem tak w CS'a przez pewien czas i zawsze jak coś mówiłem to zaraz ginąłem, poprostu nie wygodnie się tak gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek - 1. kuzyn nie brat 2. zdecydowałem się na nie ale jeszcze nie zamówiłem, co nie znaczy że jutro nie zamówie :)

Nerio - Akurat mikrofon jest mi tu zbędny (raczej go odczepie od słuchawek-bo można). To są niby słuchawy dla graczy a ja poszukiwałem czegoś raczej do słuchania muzy w 70% a tylko w 30% do grania. Ale inne słuchawy nie spełniały moich wymogów, a te tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to jest chyba najgorsze rozwiązanie, strasznie niewygodnie się gra z oddzielnym mikrofonem, zawsze się musisz pochylić do niego. Grałem tak w CS'a przez pewien czas i zawsze jak coś mówiłem to zaraz ginąłem, poprostu nie wygodnie się tak gra.

To coś miałeś słaby ten mikrofon... ja mam wolno stojący... stoi dość daleko od mnie... i kumple słyszą wszystko idealnie ;) ... co jest najlepsze muszę ściszać bo mówią, że za głośno :P

Darek - 1. kuzyn nie brat 2. zdecydowałem się na nie ale jeszcze nie zamówiłem, co nie znaczy że jutro nie zamówie :)

Nerio - Akurat mikrofon jest mi tu zbędny (raczej go odczepie od słuchawek-bo można). To są niby słuchawy dla graczy a ja poszukiwałem czegoś raczej do słuchania muzy w 70% a tylko w 30% do grania. Ale inne słuchawy nie spełniały moich wymogów, a te tak :)

hmmm... zbędny... no to możesz jeszcze rozważyć opcje słuchawki + wolno stojący mikrofon ;) Zaraz czegoś poszukam ;)... i wyedytuje posta

// Edit:

No więc:

Słuchawki:

* Philips SHP 8900 - klik - nowość na rynku... poprzedni model naprawdę był w porządku... cena wyższa niż Icemat

* SENNHEISER HD 497 - klik

* SENNHEISER HD-465 - klik - droższe od poprzednich... parametry podobne... końcówka duży jack...

* KOSS UR-40 - klik

Wszystkie słuchawki typu otwartego ;)... są jeszcze studyjne (zamknięte z reguły, DJskie... (odchylana jedna słuchawka)... nie podawałem bo jednak może to być dla kogoś nieudogodnienie ;)

Sennheiserów jest mnóstwo w tym przedziale cenowym... nie wiem po co aż ich tyle :P... drobne różnice i słuchawek mnóstwo ;P

Mikrofony:

* ?? - klik - hmmm... ciekawe :P

* Trust MC-2200 - klik - cena ok 25 zł... właśnie tego używam... i naprawdę konkret

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerio, dzięki że podałeś linki do tego forum z wrazeniami z uzytkowania HD555. Niemal całkowicie znikły mi basy, a tam przeczytałem, że to efekt przejsciowy i niedługo wszytko wroci do normy (jak sie wygrzeja czyly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerio - Wolnostojący mikrofon już mam (podobny jak Twój Trust) ;) i jest naprawdę dobry. A Icemat Siberiato chyba dobry wybór jeśli chodzi o jakość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nerio, dzięki że podałeś linki do tego forum z wrazeniami z uzytkowania HD555. Niemal całkowicie znikły mi basy, a tam przeczytałem, że to efekt przejsciowy i niedługo wszytko wroci do normy (jak sie wygrzeja czyly)

Cieszę się, że mój wysiłek nie idzie na marne ;)

Nerio - Wolnostojący mikrofon już mam (podobny jak Twój Trust) ;) i jest naprawdę dobry. A Icemat Siberiato chyba dobry wybór jeśli chodzi o jakość

Nie zaszkodzi rozważyć tego co podałem... ;) Zachęcam również innych do ocenienia tych słuchawek co ja podałem + Icemat Syberia i wskazania najlepszych... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...