Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Scorpion232

Problem z wypalarką DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam wypalarkę DVD firmy LG. Ikona wypalarki cały czas jest opisana jako stacja dysków DVD-RAM tak samo, gdy wkładą do wypalarki jakąś płytę DVD już nagraną, natomiast w momeńcie w którym wkładam czystą płytę DVD zamiast stacji DVD-RAM mam opis Mój Dysk CD i Alcohol pokazuje mi komunikat, że nie ma płyty DVD w stacji dysków. Nie wiem dlaczego tak się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj przeinstalowac sterowniki, jak nie podziała idź do kolegi przetestuj czy u niego pojdzie, jak i to nie zadziala to pewnie poszedl ci laser:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na stronie producenta najnowsze firmware do Twojego modelu nagrywarki, powinno pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem firmwara i nic. Co ciekawe Nero rozpoznaje płytę DVD w napędzie, ale podczas próby wypalenia czegokolwiek po jakimś czasie wyskakuje błąd bufor nawet nie drgnie z 0%. Nie wiem tylko czemu nagrane już płyty czyta bez problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wcześniej było wszystko ok? Czy może jest to nowy napęd na gwarancji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypalarka ma około 8 miesięcy. Nie jest zbyt mocno eksploatowana booprócz niej mam jeszcze wypalarkę CD. Cały czas chodziła idealnie teraz chciałem wypalić płytkę Alcoholem i zaczeły się takie cuda dziać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...