Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Lora

stworzenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbabym stworzyć serwer z mojego komputera, aby móc umieścić moją stronę w internecie. jak to moge zrobić.?

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc sprawa wygląda wstępnie tak:

Aby móc umieścić stronę w internecie musisz mieć przede wszytkim zewnętrzne IP - najlepiej stałe.

Jeśli posiadasz LAN , musisz poprosić administratora o przekierowanie.

Drugą sprawą jest szybkość łącza jakie posiadasz, bo może być tak, że nawet jeżeli uporasz się z przekierowaniami, itp itd strona będzie się ładować długo dla innego użytkownika.

Natomisat jeżeli posiadasz Ip zewnętrzne dynamiczne (np. neostrada) musisz się zarejestrować na stronie... narazie nie pamiętam jaka - poźniej napisze, bo w przeciwnym wypadku przy każdym uruchumieniu będzie Ci się zmieniać nr IP i uzytkownik nie bedzie w stanie wejść na strone.

Na Twoim miejscu wykupłbym poprostu serwer i domene. Cenowo na początek można zapłaćić NAWET 12 zł na pół roku!!

Natomiast jeżeli zdecydujesz się na umieszczenie strony z własnego komputera to podaj kto jest dostawcą neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu mam Lan, wiec chyba faktycznie za dużo zachodu z tworzeniem własnego serwera. Wykupie sobie normalnie serwer i domene. Czy znacie strony gdzie jest tanio i szybkie serwery w miare?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może chciałbyś sponsoring? jakieś 100-150MB obszaru dyskowego, PHP5, SQL4 (dokładniejsze informacje na gg). Darmowa domena ("nazwa.trybsd.org").

Jak chcesz to napisz nawet gdy jestem niedost.: gg: 3345259 | tlen: mglijer | mail: m(at)trybsd(dot)org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

albo zerknij na allegro do działu hosting

ja np korzystam z no-limit.pl

ale niezłe jest tez cxc.pl

a znajomy prowadzi dhost1.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja korzystam z domenomania.pl do domeny mały serwerek gratis (chyba 20 MB) ale dla małej stronki w zupełności wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A może chciałbyś sponsoring? jakieś 100-150MB obszaru dyskowego, PHP5, SQL4 (dokładniejsze informacje na gg). Darmowa domena ("nazwa.trybsd.org").

bardzo chętnie, ale jeszcze nie teraz, bo muszę dokończyć stronę. Ale bardzo dziękuję za propozycję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...