Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Havoc

Problem Z Epsonem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam epsona rx425. Jakieś 2 m-ce emu skończyły mi się tusze, magneta i czarny. Pozostałe dwa leżały w drukarce. Teraz włożyłem nowe catridge z magneta i black. Ale o wydrukach nie ma mowy. Czarnego koloru praktycnzie nie ma na papierze, po prostu czysta kartka, gdizeniegdzie plamki i kreski. Z magnetą podobnie. Drukarka po wymianie tuszy zaczęła czyścić głowicę czy co to tam jest, trwało to duużo dłużej niż zwykle. W końmcu zużyła niebieski i żółty tusz oraz zostawiła 1/5 magnety i czarnego :/ Nadal jednak nie drukuje jak powinna. Co mam zrobić?! Jak wyczyścić głowicę czy coś....i gdzie to jest? Wnętrznością drukarki nigdy sie nie przyglądałem, a i instrukcji obsługi niestety nie posiadam :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoń na infolinię.

Jedyne co mi przyszlo do glowy to to, że źle założyłeś tusze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ich się nie da źle założć :( W tym problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie Ci zaschło. Są specjalne płyny które "udrożniają" kartridż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra...catridge...ale catridge jesli się nie mylę to pojemnik z tuszem! A ja tusze kupiłem noweeee :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc kupiłeś nowe tusze do napełniania kartridży czy kartridże? Jeśli tusze, to po dolaniu ich do kartridża może nie być kolorów, bo stary tusz mógł zaschnąć w głowicach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe catridge. Kurcze ty...to te głowice to są w catridgach? Czy w drukarce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w epsonach jest ten problem że głowica jest na stałe wmontowana w drukarkę. Jeżeli jest na gwarancji to musiałbyś mieć oryginalne tusze i oddać ją do serwisu. Jeżeli wsadzisz oryginalne pojemniki i ndal nie będzie drukować to niczym się nie przejmuj i zanieś ją tam gdzie kupiłeś. A jeżeli nie jest na gwarancji to rozbierasz maszynę, zdejmujesz głowice z wałka, odłączasz przewód i moczysz w ciepłej (ale nie gorącej) wodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny problem i wziołem poprostu patyczek do uszu namoczyłem go spirytusem i przejechałem delikatnie po głowicy - bez rozbierania. Drukarka działa w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moich epsonach, a miałęm ich 3, nie dało się tak dojść ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn zapomniałem dodać, że tak robiłem w hp. nie wiem jak jest w epsonach ale myśle, że przeczyszczając głowice powinno być dobrze. No a jeżeli trzeba rozebrać. :huh: trudno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...