Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Damian19cm

Problem z zintegrowaną muzyczną.....

Rekomendowane odpowiedzi

zawiesilo sie cosik i nie chce wykrywac zadnego audio cos pisze ze nie ma podłaczonego uzadzenia ale w menageze jest wszystko cacyk....Nawet widziałem tu jakis sterownik (tak tu trafilem,) ale nie mam pewnie jeszcze dostepu, pomozcie bo na dzis mi potrzebny> a poniedziałek serwis......

Jest to płyta GIGABYTA z Realteckiem AC97 bodajze lub nowszy...

Komp jest zaj*bisty ale bez dzwieku......POMOOOOCYY!!!!!!!!!!!!

CPu AMD Athlon3000+ 1,61Ghz

VGA Radeon x 550 256mb/128bit

DDR2 2x 512 533fbs

BENQ 17"

Dysk Samsung 80GB

Nawet reinstalowałem Windowsa (qrna jakos ciezko szło, nie lapał plyt dobrych) ale nic nie pomoglo

//Geo: Odnośnie tytułu - punkt 4.2 regulaminu

Edytowane przez Geo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli po reinstalce windy wszystko robiles tak jak kiedys (i kiedys dzialalo) to padł układ pewnie. Probuj z nowymi sterami..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez w Everescie sprawdz jaka masz dokladnie zintegrowana i pogoogluj za sterownikami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie problemy z kartą Realtek AC97 to nic nowego, u mnie wystarczyło przeinstalować sterownik i wszystko chodziło. Jeśli to nie pomoże to trzeba ściągnąć nowsze sterowniki do tego układu. Nie raz się zdarza, że na starych sterownikach wszystko chodzi, a po formacie trzeba już użyć nowych, bo stare nie chcą współpracować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mi sie to nigdy nie zdazylo.

Powiem wiecej. Zawsze po zapodaniu Ghosta mam zainstalowane wszystkie stery i dzwiek zawsze jest.

Odinstaluj z menagera to cos. Zainstaluj ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...