Qdi 0 Napisano 18 Sierpień 2006 Witam wszytkich!!! Mam pytanie - jak się ma sprawa umieszczenia podkładu muzycznego do prawa autorskiego. Czy jest to dopuszczalne? w końcu takiej muzyki nie da się ściągnąć na twardziela, a poza tym jakość odtwarzanego utworu jest b niska- (plik zajmuje w .swf 600k) Z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conrad 0 Napisano 18 Sierpień 2006 nie można wykorzystać tego utworu do własnej strony...niestety chyba, że masz pozwolenie od autora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 18 Sierpień 2006 a dając np. jakies technowaty kawałek... czy taka rąbanka ma prawa autorskie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DvD 0 Napisano 18 Sierpień 2006 No niestety ludzie nawet na największym syfie chcą zarabiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 18 Sierpień 2006 a dając np. jakies technowaty kawałek... czy taka rąbanka ma prawa autorskie??? <{POST_SNAPBACK}> No niestety ludzie nawet na największym syfie chcą zarabiać. <{POST_SNAPBACK}> Wypraszam sobie... Qdi sam sobie skomponuj jakąmś rombankę, w końcu syf to chyba łatwo zrobić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conrad 0 Napisano 18 Sierpień 2006 Zgadzam sie, syf moze byc w kazdym rodzaju muzyki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 19 Sierpień 2006 no coż... Więc jakbym chciał umieść legalnie muzykę ile to może kosztowć? - akurat muzyka na której mi zależy jest wykonywana przez linkin Park a jak bedzie za drogie to faktycznie ... mam znajomego który robi techniawke napewno cos by dla mnie skomponował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 19 Sierpień 2006 Techno to rzeczywiście z muzyką ma niewiele wspólnego, szczególnie te, które zapodają moi kochani sąsiedzi (i to akurat wtedy, kiedy pracuje albo chcę odpocząć). Co do muzyki, na wszystko są sposoby... Na wielu stronach dostępne są kompozycje dźwiękowe do wykorzystania np. w Linuxie. Te, które dostępne są na bazie licencji GPL lub Public Domain stanowią własność publiczną i można je wykorzystać także w celach komercyjnych. W celach komercyjnych nie można wykorzystać utworów na bazie licencji Creative Commons, choć je także można kopiować, to nie do użytku komercyjnego (chyba że autor wyraźnie zaznaczy inaczej). Przykład strony z utworami GPL: http://www.kde-look.org/index.php?xcontent...f7dd0c0ce4e7500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 19 Sierpień 2006 a na marginesie ściągnać tło muzyczne sie da zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 20 Sierpień 2006 pewnie ze sie da Clammor, ale co Ci z utworu zajmujacego 600k raczej nie wczujesz się w rytmy Dzięki za pomoc wszystkim coś wykombinuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach