Qdi 0 Napisano 17 Sierpień 2006 Mam pytanie - gdy utworze konto użytkownika zdalnego pulpitu w jaki sposób mam się zalogować z innego komputera? w opcji logowania nie mam żadnej opcji "sieciowej" zeby określic lokalizacje innego komputera. Drugie pytanie, czy możliwe jest zalogowanie się z innego komputera na zwykłego użytkownika ( nie użytkownika zdalnego pulpitu) I na którym porcie "pracuje" zdalny pulpit przy połączeniu? 23? jest to dość ważne przy przekierowaniach w nacie Z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conrad 0 Napisano 18 Sierpień 2006 Trzeba wpisać Ip poprawne Na zwykłego użytkownika nie mozna, to tak jakbyś chcial komukolwiek wleźć na pulpit ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 19 Sierpień 2006 ale gdzie te IP wpisać??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burzaq 0 Napisano 28 Sierpień 2006 A więc tak IP wpisuje się w programie do podłączania pulpitu zdalnego Start->Programy->Akcesoria->Komunikacja->Podłączanie pulpitu zdalnego. Nie napisałeś też o którego chodzi Windowsa, w win 2003 zdalny pulpit korzysta z serwera terminali i korzysta też z jego portu 3389, jak jest w XP niestety nie wiem. Za pomocą funkcji Podłączanie pulpitu zdalnego można łatwo nawiązać połączenie z serwerem terminali lub dowolnym innym komputerem, na którym jest uruchomiony Pulpit zdalny. Wystarczy mieć dostęp do sieci i uprawnienia do łączenia się z innym komputerem. Jeżeli masz te uprawinienia to możesz się zalogować nawet jako zwykły użytkownik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 28 Sierpień 2006 ok wielkie dzięki!! Mam XP professional. w miedzy czasie dowiedziałęm się ze w xp jest ten sam port :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach