czintos 0 Napisano 28 Lipiec 2006 Mam do was tekie pytanko, bo mam dużo zdjęć i są róznie podpsane/nazwane i chciałbym aby były ponumerowane po koleji, ale nie widzi mi się klikać na każde i "zmień nazwę" i wpisywać cyfrki. Czy znaćie jakis programik który zrobi to za mnie bo ręczna zmiana nazwy na ok 7tyś. plików to nie za miła perspektywa. Z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Napisano 28 Lipiec 2006 Mam do was tekie pytanko, bo mam dużo zdjęć i są róznie podpsane/nazwane i chciałbym aby były ponumerowane po koleji, ale nie widzi mi się klikać na każde i "zmień nazwę" i wpisywać cyfrki. Czy znaćie jakis programik który zrobi to za mnie bo ręczna zmiana nazwy na ok 7tyś. plików to nie za miła perspektywa. Z góry dzieki <{POST_SNAPBACK}> Na przykład FileNamer 1.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Knicz 0 Napisano 28 Lipiec 2006 Jeżeli posiadasz win xp to nie potrzebujesz żadnych programów - zaznacz zdjęcia i zmien nazwę. Nazwa dla każdego będzie taka sama ale po niej będą kolejne liczby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 28 Lipiec 2006 można tez za pomocą programu irfanView (chyba tak się nazywa). dodatkowo mozesz w nim kompresować, zmniejszac wszystkie foty za jednym zamachem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel 0 Napisano 17 Sierpień 2006 Mam do was tekie pytanko, bo mam dużo zdjęć i są róznie podpsane/nazwane i chciałbym aby były ponumerowane po koleji, ale nie widzi mi się klikać na każde i "zmień nazwę" i wpisywać cyfrki. Czy znaćie jakis programik który zrobi to za mnie bo ręczna zmiana nazwy na ok 7tyś. plików to nie za miła perspektywa. Z góry dzieki <{POST_SNAPBACK}> IrfanView - najmniejszy, najszybszy. Pobierasz go stąd: http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm Plus spolszczenie: http://www.irfanview.com/languages.htm Instalujesz, wklejasz język do katalogu /Languages, potem wciskasz P, wybierasz język polski. Zmiany należy zastosować. Potem wciskasz B i reszte już będziesz wiedzieć sam. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 19 Sierpień 2006 acdsee ma taka opcje, poza tym właśnie wim xp, lub tez jak sie troche znasz napisz sobie prosty skrypt / program Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 20 Sierpień 2006 Ja polecam XnView, oprócz tego może przy okazji ze zdjęciami zrobić różne dziwa (skonwertować je) - dodać tekst, zmniejszyć rozmiar, nazwać wg podamego przez Ciebie szablonu (np. numerować co 10) itp. itd. Jest naprawdę fajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach