Havoc 8 Napisano 25 Lipiec 2006 Pomóżcie bo ja już **** dostaje :/ PC u przyjaciółki jest istnym koszmarem każdego użytkownika Pomijając długio start systemu i operę która otwiera się jakieś 2minuty to nie daje mi spać z powodu jednej rzeczy. Otóż filmy się zacinają jak doom 3 na rivie tnt.... Dosłownie nie da sie oglądać. Robiłem prawie wszystko. Sprawdzałem różne wersje kodeków, playery, odsyfiałem system i nadal to samo :/ Po reinstalce było dobrze przez 2 dni a potem znowu. A system praktycznie czysty. Zabójczo mała ilośc ramu jak na winde XP (128mb) już daje trochę do myślenia, ale jednak przez jakiś czas to wszystko działało normalnie. Celeron 600mhz. mobo....sam nie wiem jakie tu jest i dlatego nawet sterów nie mogę wgrać odpowiednich; wykaz z everesta: ID płyty głównej 06/30/2000-440BX-ITE8671-2A69KNMIC-00 Nazwa płyty głównej Nieznane Typ magistrali Intel GTL+ Mostek północny (Northbridge) Intel 82443BX/ZX Mostek południowy (Southbridge) Intel 82371EB PIIX4E Numer wydania / Stepping 02 / A0 do tego rivka tnt 2. Config sprzed paru lat do tego neo+ z tym swoim głupim programikiem do łączenia się. Dajcie jakieś pomysły jak to naprawić bo ja tu zaraz ducha wyzionę ;] Od m-cy się męcze P.S. Napiszcie jak sprawdzić model tej płyty głównej, przydałyby się stery. Nie ma instrukcji, płyt, na samej mobo ciężko uchwycić jakąś nazwę tym bardziej że nie mogę go rozebrać na części pierwsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 25 Lipiec 2006 Pomóżcie bo ja już **** dostaje :/ PC u przyjaciółki jest istnym koszmarem każdego użytkownika Pomijając długio start systemu i operę która otwiera się jakieś 2minuty to nie daje mi spać z powodu jednej rzeczy. Otóż filmy się zacinają jak doom 3 na rivie tnt.... Dosłownie nie da sie oglądać. Robiłem prawie wszystko. Sprawdzałem różne wersje kodeków, playery, odsyfiałem system i nadal to samo :/ Po reinstalce było dobrze przez 2 dni a potem znowu. A system praktycznie czysty. Zabójczo mała ilośc ramu jak na winde XP (128mb) już daje trochę do myślenia, ale jednak przez jakiś czas to wszystko działało normalnie. Celeron 600mhz. mobo....sam nie wiem jakie tu jest i dlatego nawet sterów nie mogę wgrać odpowiednich; wykaz z everesta: ID płyty głównej 06/30/2000-440BX-ITE8671-2A69KNMIC-00 Nazwa płyty głównej Nieznane Typ magistrali Intel GTL+ Mostek północny (Northbridge) Intel 82443BX/ZX Mostek południowy (Southbridge) Intel 82371EB PIIX4E Numer wydania / Stepping 02 / A0 do tego rivka tnt 2. Config sprzed paru lat do tego neo+ z tym swoim głupim programikiem do łączenia się. Dajcie jakieś pomysły jak to naprawić bo ja tu zaraz ducha wyzionę ;] Od m-cy się męcze P.S. Napiszcie jak sprawdzić model tej płyty głównej, przydałyby się stery. Nie ma instrukcji, płyt, na samej mobo ciężko uchwycić jakąś nazwę tym bardziej że nie mogę go rozebrać na części pierwsze. <{POST_SNAPBACK}> może zainstaluj winde 98se ... tak wiem ale tak na próbe tylko ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukeXE 0 Napisano 26 Lipiec 2006 Tu havoc: Jakbym miał czas i chęci to bym zainstalował Ale napewno nie 98m ale 2k Tyle że nie mam chęci ani windowsa aktualizacja problemu zmieniłem kodeki, wyłączyłem jakieś opcje w ffdshow i jakoś działa, tyle tylko że zadziwia mnie słaba wydajność, co jak co widziałem gorsze kompy w lepszym stanie ;] A że ja jestem taki że musze znać powód to nie odstąpie, jak ktoś coś wie to niech napisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 26 Lipiec 2006 bo to jest CELERON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach