AndrzejSnk 2 Napisano 4 Lipiec 2006 Nie moge nigdzie znalezc tych sterownikow, szukalem na googlach ale nic nie bylo moze wy cos znalezliscie ?? Moja plyta gl . Gigabyte GA-7VTXE <{POST_SNAPBACK}> rozumiem że strone producenta pominąłeś w swoich wyszukiwaniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 4 Lipiec 2006 zainstalowalem stery do chipsetu i do audio i potem zobacze czy dziala Warcraft III i inne gry, bo teraz lece na plaze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 4 Lipiec 2006 Ale stery od karty graficznej masz zainstalowane, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 4 Lipiec 2006 Instalowalem kilka wersji (do havoc). Wlasnie skonczylem grac w Warcrafta III bo.. no kto zgadnie ? ZAWIESIL SIE !!!!! Nie wiem co robic instalowalem te stery do pl.gl I NIC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 4 Lipiec 2006 Więc na tym zakończ "zabawę". Przeinstaluj windowsa. Jeżeli to nie pomoże będziemy przynajmniej pewni że to może być wina sprzętu a nie oprogramowania. Po reinstalu pamiętaj żeby najpierw zainstalować sterownik (płyta, directX, grafa, dźwięk). I najlepiej tyle. Nawet nie włanczaj internetu. Po prostu odpal grę i zobacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EF 0 Napisano 4 Lipiec 2006 A sprawdzales temperature na karcie? Jak masz zainstalowane force-warey to prawym klick na pulpit> wslaciwosci > ustawienia> zaawansowane i tam wybierz zakladke NViDII. Ponizej poszukaj informacji dot. temperatury. Jak nie masz czujniczka to wylacz kompa i dotknij karty reka(tylko chlodzenia, a nie ukladow). Jak gorace bedzie to nalezy sie niepokoic ;] Ja w swojej karcie mialem po 20 min gry artefakty, oraz czeste zwiechy(gf 6800 gs). Temp skakala do 110*C. Skonczylo sie na tym,ze gpu wyladowal w serwisie. ps. Skoro w serwisie grali nonstop 3h w gry(zakladam, ze obudowa (byla zdjeta) to moze u Ciebie nie ma odp. cyrkulacji powietrza? Poupychaj kable, upewnij sie ze wiatraczki dzialaja. najlepiej to w ogole zdejmij obudowe i zobacz co sie stanie. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Napisano 4 Lipiec 2006 wątpie zeby w serwisie grali przez 3h.. 1) podaj jaki masz komp 2) sprawdz w everescie jakie masz temperatury w czasie gry 3) sprawdz pamieci przy pomocy programu memtest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 5 Lipiec 2006 wątpie zeby w serwisie grali przez 3h.. 1) podaj jaki masz komp 2) sprawdz w everescie jakie masz temperatury w czasie gry 3) sprawdz pamieci przy pomocy programu memtest <{POST_SNAPBACK}> 1.Athlon 1700+ Palomino, karta graf.GeForce FX 5200 128 MB, plyta gl. Gigabyte GA-7VTXE, 512 RAM , Windows XP. Dawalem GeForce MX 2 i dalej gry sie zawieszaly. 2jak sprawdzic w czasie gry ? zobaczcie na ten obraz : http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=175451 Dalem go na tamtym forum bo tu cos nie da sie 3. co do kosci to dokupywalem jedna 256 do 256 czyli mam teraz 512 RAM. Wyjmowalem kosc dokupiona zeby zostala poczatkowa 256 i dalej bylo to samo. Wyjalem potem 256 (ta ktora mialem od samego poczatku kuna kompa) i dalej to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EF 0 Napisano 5 Lipiec 2006 1.Athlon 1700+ Palomino, karta graf.GeForce FX 5200 128 MB, plyta gl. Gigabyte GA-7VTXE, 512 RAM , Windows XP. Dawalem GeForce MX 2 i dalej gry sie zawieszaly. 2jak sprawdzic w czasie gry ? zobaczcie na ten obraz : http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=175451 Dalem go na tamtym forum bo tu cos nie da sie 3. co do kosci to dokupywalem jedna 256 do 256 czyli mam teraz 512 RAM. Wyjmowalem kosc dokupiona zeby zostala poczatkowa 256 i dalej bylo to samo. Wyjalem potem 256 (ta ktora mialem od samego poczatku kuna kompa) i dalej to samo. <{POST_SNAPBACK}> 2. Zminimalizowac gre do paska? alt+tab, ctrl+enter, ctrl+esc i odpalic everesta czy co tam masz do pomiaru temp. A co do obrazkow to zawsze mzoesz wrzucac na http://imageshack.us . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 5 Lipiec 2006 Jak podalem link do obrazka to cos tam jest do wlaczenia co to jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 5 Lipiec 2006 Jak podalem link do obrazka to cos tam jest do wlaczenia co to jest ? <{POST_SNAPBACK}> ? nie za bardzo rozumiem ? opisz to coś dokładniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 5 Lipiec 2006 1.wyłącz synczronizacje pionową (to apropos obrazka - ta opcja obniza wydajność grafy ) 2.olej kasperka uzywaj avasta 3.palomino lubi sie grzać więc stawiam na procesor - że się przegrzewa - rada otwórz bude daj mu odetchnąć przedmuchaj radiator z kurzu 4. w takim zestawie nawalać moze tez codegen 5. i zrób sobie formata- zawsze musi byc pierwszy raz, a później, drugi, piaty osiemnasty aż odkryjesz ghosta ( ale to inna historia ) ps. instalujesz system później sp2 ( service pack 2 ) - nie żadne badziewne poprawki ( najlepiej mieć zintegrowany sp2 z systemem oczywiście ), później sterowniki do płyty głównej, karty graficznej i dźwięku <- i to najlepiej w tej właśnie kolejności pisz na gg w razie pytań albo jak chcesz sie dowiedzieć jak zdobyć 100Mb ramu ekstra i szybki system xp ze zintegrowanym sp2 edit: czy procesor się przegrzewa sprawdzasz choćby prime95 ( właczasz to i dajesz opcje - torture test ) na drugim programie co się nazywa speedfan sprawdzasz temperaturę ( albo w evereście ) nie powinna przekraczać 60 po pół godziny tortur i to jest juz temperatura graniczna IMO ( ja swojego trzymam poniżej 55*C ) programiki KLIK nie zapomnij na banner kliknąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 6 Lipiec 2006 ale na tym obrazku jest takie coś: Właczyc zgodne funkcje OpenGL jako ukladu obcinajacego ef... Co to jest nie mam tego wlaczonego. A co do prime 95 to nie moge nic zrobic bo jak biore file--> contiune to mowi ze there are no czegos to contiune.. i cos tam dalej ze mam sie skontaktowac z jakims kolesiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 6 Lipiec 2006 ze niby nie mozesz z serka ściągnąć ? specjalnie zassałem jeszcze ra i działało spróbuj prime 95 jest w formacie rar ( skompresowany) musisz rozpakować i dopiero masz instalke, do tego z kolei potrzebny jest win rar <- ogólnie dotępny ech ... a otworzyłeś chociaż tą bude ? n-vidie miałem bardzo wcześnie ( wtedy nic sie nie znałem ) i później bardzo krotko gf2mx więc nie wiem co tam z tym screenem jest nie tak o ile cokolwiek jest to na pewno synchronizacja pionowa- wylącz to, jeżeli męczy cie ten komunikat to po prostu sprawdź czy po właćzeniu tej opcji bedzie ok jak nie to wróć do poprzednich ustawień i zajmij sie procem bo to on pewnie jest winowajcą ( a właściwie jego niesprawne chłodzenie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 6 Lipiec 2006 ok juz dotarlem (prime95). Spojrz na to : (testowalem 15 min) http://img287.imageshack.us/img287/9351/sped1hg.jpg w tym czasie mialem wlaczona jedna strone intrnetowa i sciagalem plik o pojemnosci 95 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 6 Lipiec 2006 To 81 *C wydaje sie mało realne na procu- mi sypie błędami przy 60 w prime ale może zważywszy że reszte temperatur również masz tragiczną to tak właśnie jest - to ze się ściągało nie ma znaczenia ( albo niewielkie - ja kiedyś testując stabilność poszedłem grać w kosza na pare godzin zostawiając kompa z torrentami a na dodatek grała siostra w jakieś swoje proste gierki- komp okazał sie stabilny :] ) powiem jeszcze tak 67*C na procu to również tragedia po 15 minutach w prime to może być odczyt z płyty głównej a może i z mostka północnego - ale to by było bardzo źle juz zakładając że czujniki nie kłamią (co się zdaża) musisz wymienić chłodzenie na procesorze - warunki cie do tego zmuszają, do tego trzeba zrobić wyciąg z budy (wstawiasz wiatrak pod zasilaczem ) ponawiam pytanie czy rozkręciłeś obudowę ? czy zadanie to cie przerasta ? jak już rozkręcisz pomacaj radiator na procu po podgrzaniu prime 95 zarówno 67*C jak i 80 powinno cię poparzyć - dowiemy sie czy czujniki kłamią - jak utrzymasz rękę jakieś 5 sekund i się nie poparzysz - radiator ma ok 50 *C ps. współczuję pieciu tysięcy obrotów na wentylku ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 7 Lipiec 2006 Rozkrecanie obudowy mnie przerasta. w czase testu mam dotknac zasilacz i procesor ? nie kopnie mnie prad ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 7 Lipiec 2006 zasilacz zostaw w spokoju (na razie) najwieksze napięcie jakie może cie spotkać w obudowie to 12V (które zagraża bydłu domowemu ludziom w żaden sposób ) - poza zasilaczemi nic nie może cie porazić ( ale on sam w sobie też nie powinien dawać 220V na swoja obudowę a tym samym na obudowę komputera budę zwykle można rozkręcić uzywając śróbokręta (sporego) krzyzakowego - stojąc z tyłu budy dwie sróbki jedna na górze jedna na dole po prawej stronie które mocuja boczną blachę potem przykładasz rękę do tej blachy i ciagniesz powinna odskoczyć z zatrzasków - kumpel zwykle używa do tego noża kuchennego - barbarzyńca ps: jedyne co może ci się stać to skaleczenie od tego wentyla na procu- ja na swoim zatrzymuje bez obaw palcem wentylek ale moj się kręci z prędkościa 1900 obrotów a nie 5 K - po prostu nie pchaj tam palców co macać a co niby nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 7 Lipiec 2006 [OT]Luk, jak przymocowałeś ten wentyl na grafie? Mam taki sam a radiatorek stockowy na 9550, zwykłe gumki miałem w tym celu, ale się przepaliły [/OT] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 7 Lipiec 2006 ReOT: kliknij w link w sigu 9500pro tam jest więcej ( równie nieostrych ) zdięć i taki mały opis - o ile mnie jeszcze nie zbanowali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 7 Lipiec 2006 Rozkrecanie obudowy mnie przerasta. masz odkręcić 2 śrubki ... w czase testu mam dotknac zasilacz i procesor ? nie kopnie mnie prad ? zasilacza nie procesora też nie tylko radiator na procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 11 Lipiec 2006 Zrobie tak: zrobie format C: zainstaluje wina nie bede robil formatow d i e bo po co usuwac dane tylko zreinstaluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 13 Lipiec 2006 Więc jestem po reinstalu Windowsa. Od razu odpalilem gre bez wczesniejszego restartu. Pogralem pol godziny bo musialem jechac na zakupy, jednak do tej pory wszystko dzialao. Po przyjsciu do domu zainstalowalem dzwiek (AvRack) i stery do plyty od razu. Zainstalowalem rowniez stery do karty sieciowej bo nie bylo neta. Potem caly czas surfowalem po necie. Dzisiaj odpalam gre i zanajomy widok czarny ekran z jakimis paskami. co mam robic. zainstalowalem Directx ale sterow do karty jeszcze nie bo nie wiem czy to juz calkiem nie spartaczy sprawy. p.s dodam ze przy resecie czy tez restatrcie gry dzialaja ale tez gdzies przez 5 min. Acha i jak wlaczam gre to znakiem rozpoznawczym ze cos jest nie tak sa reklamy a raczej ich loga na ktorych litery sa rozmazane. przed reinstalem mialem te same problemy jednak dzialal mi Harry potter i czara ognia oraz jak pamietacie cs 1.5 i to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 13 Lipiec 2006 Dlaczego jeszcze grafiki nie zainstalowałeś? Pisałem ci w jakiej kolejności. Jak narazie masz błędy w wyświetlaniu grafy. Ale skoro na początku jeszcze jakoś to działało to mamy bardzo dziwną sytuacje Używasz antywirusa, firewalla? Mnie ten net jednak niepokoji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MACIOMON 0 Napisano 13 Lipiec 2006 plyta> dzwiek>directx>grafa ?? Czemu cie ten net nie pokoji (bo mnie tez nie pokoji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach