Kazioo2 0 Napisano 15 Czerwiec 2006 Witam. Mam trochę nietypowy problem z HIS Radeonem 9600 pro. Otóż, jeśli zainstaluje sterowniki nowsze niż te, które mam na płycie dostarczonej z kartą graficzną (ver. 01/06/2004, 6.14.10.6414) przestają mi działać filmy… Włączenie filmu kończy się NATYCHMIASTOWYM zawieszeniem komputera (brak reakcji na wszelkie klawisze, trzeba resetować twardym). Sprawdziłem różne wersje, jak również próbowałem Omegi – to samo. [nForce 2, 512 MB RAM, Athlon 2000+ XP, Maxtor 80GB, Codegen 300W] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 15 Czerwiec 2006 A spróbowałeś zmienić codeki? Zainstalować jakieś paczki inne. Ogólnie problem niespotykany u mnie nigdy ;] Ale jeżeli tylko filmy stwarzają problem stawiałbym na to że obecne codeki gryzą się z grafiką...dziwne ale możliwe na instalki.pl jest fajna paczka codeków, waży chyba 50mb ale totalny full service Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 15 Czerwiec 2006 Wykasuj sterowniki od karty graficznej, przeinstaluj wtedy kodeki, zainstaluj na nowo najnowsze Catalysty. Powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MANIAK 0 Napisano 15 Czerwiec 2006 jest jeszcze jedna sprawa, pamiętaj że najnowsze stery robione są pod najnowsze karty więc na tych starszych nie muszą chodzić idealnie. Na twoim miejscu zainstalował bym te z płytki i dał se spokój lub poszukał innych ale nie najnowszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 15 Czerwiec 2006 Nie muszą chodzić idealnie, ale nie mają prawa zawieszać systemu. Po za tym R9600 to jeszcze nie taki stary układ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MANIAK 0 Napisano 15 Czerwiec 2006 (edytowane) no to zależy co rozumiesz przez "nie taki stary" ma już ze 2,5 roku albo i więcej ja mam swoją 9600 xt od 2 lat 3 miesięcy i 11 dni Edytowane 15 Czerwiec 2006 przez MANIAK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 15 Czerwiec 2006 Nie ma znaczenia, sterowniki muszą być w pełni kompatybilne wstecz i już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach