Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre

Rekomendowane odpowiedzi

Czy programem Front Page da się zrobić profesjonalną stronę internetową?

Czy znacie jakiś strony robione tym programem?-podajcie linki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy programem Front Page da się zrobić profesjonalną stronę internetową?

Czy znacie jakiś strony robione tym programem?-podajcie linki

oczywiscie

pisac w HTML możesz nawet w Notatniku tylko potem ten plik nazwac index.html jesli chcesz aby strona działała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry program, szczególnie dla początkujących. Tworzysz stronę niczym dokument w wordzie, a program sam generuje kod html.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słucham?! Co w nim jest dobrego? FP miesza w kodzie, dodaje masę niepotrzebnych wpisów których czasami nie potrafią rozpoznać przeglądarki.

Jeżeli chcesz pisać profesionalne strony to zakładam że znasz się na HTML bo inaczej to się wyklucza.

Skoro znasz HTML'a to proponuje pomocne edytory albo czystego notatnika i tyle.

FP jest tylko na lekcje informatyki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Słucham?! Co w nim jest dobrego? FP miesza w kodzie, dodaje masę niepotrzebnych wpisów których czasami nie potrafią rozpoznać przeglądarki.

Jeżeli chcesz pisać profesionalne strony to zakładam że znasz się na HTML bo inaczej to się wyklucza.

Skoro znasz HTML'a to proponuje pomocne edytory albo czystego notatnika i tyle.

FP jest tylko na lekcje informatyki ;]

Dokładnie tak jak napisałeś. Mówię przecież, że dobry na początek. Hehe, no i że na infy się sprawdza to się zgadza, pamiętam jak kiedyś trzeba było zrobić stronę w htmlu to wtedy front page był niezastąpiony, tylko potem należało kod edytować, bo jak słusznie zauważyłeś dużo niepotrzebnych 'śmieci' wkleja... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałeś że to dobry program szczególnie dla początkujących, zrozumiałem że całkiem uważasz go za dobrego, a to już dla mnie niepojęte :D Straszny jest ;) Ale na początki to oki, ale dla kogoś kto nie ma chęci. Bo ja tam jedyną z nim styczność miałem na imfie, a potem jak się chciałem nauczyć html's (w szkole nie nauczyli niczego :D ) to ściągnąłem kurs i załączyłem notatnik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi i czekam na dlasze dysputy:)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dużo gadać, zainstaluj i sam wypróbuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie przyjemniejszy w obsludze okazal sie NVU. Ma te przewage nad FP, ze jest darmowy. Pewnie, ze miesza w kodzie, ale jak dla mnie wystarcza. Sprawdzam na IE an Mozilli i jak sie cos krzaczy to sprawdzam kod recznie. Pewnie jak *dobrze* znasz HTML to bez takich protez jest szybciej ale jak nie znasz to jest to opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jola używa do dzisiaj tylko Front Page'a i jest zadowolona. Nie trzeba lepszej rekomendacji :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jola używa do dzisiaj tylko Front Page'a i jest zadowolona. Nie trzeba lepszej rekomendacji :P.

skoro Jola tak mówi to musi być to prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, szkoda tylko, że po F1 wyskakuje jej angielskojęzyczna pomoc... A to by dopiero mogła wymiatać... :D

<zrozumieją tylko zorientowani w temacie... :P >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki przykładzik stronki zrobionej w FP www.anno.1602.prv.pl

tylko że na Operze i FF nie wyświetla sie dobrze (no ale to było robione w FP więc trzeba wybaczyć) strone zrobiłem jeszcze w gimnazjum :lol: i z tego co pamiętam była to moja pierwsza strona B) ( pierwsza i ostatnia robiona w FP, reszte to już w NOTEPAD )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miglandz, jak na pierwszą stronę w życiu i to robioną w gimnazjum, to naprawdę nie jest zła.

Szczęsciarz, a możesz podać przykład jakiejś strony robionej w NVU?

Myśilcie, że jak się zrobi w NVU, to będzie się strona dobrze wyświetlać zarówno w Mozilli jak i IE?

Czy ktoś inny korzystał z tego NVU?

Fakt, że jest to oprogramowanie Open jest bardzo na plus.

Możecie do mnie zwracać się jakbym była rodzaju męskiego.Mnie to nie przeszkadza a rozumiem, że Wy się przyzywczailiście.

Czekam na dalsze opinie, co do Front Page i co do NVU, bo samo pisanie w html nie wchodzi w rachubę :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chcesz zrobić strone, to moge ci pomóc.

a w NVU nigdy sie nie bawiłem.

Napisz na gygy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :P

Dziekuję,jakbym potrzebowała pomocy to napiszę:)

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajączek, Zajączek ew NVU, ale nie FrontPage! Nigdy się nie nauczysz robić poprawnych stron HTML w FP. Miglandz to odosobniony przypadek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...